Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΚΑΒ Κ. Ι. ΡΟΤΖΙΩΚΟΥ ΜΕ ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΒ- ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΟΤΖΙΩΚΟΣ
Σήμερα 12/10/2011 επισκεφτήκαμε τον πρόεδρο του  ΕΚΑΒ κ. Ιωάννη Ροτζιωκο  μετά από ραντεβού που είχαμε κανονίσει.
Θέλαμε ν α του δώσουμε προσωπικά σαν  Πανελλήνιο Σωματείο  Αδιόριστων Διασωστων Πληρωμάτων Ασθενοφόρου ΕΚΑΒ (ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ )ένα υπόμνημα που είχαμε ετοιμάσει σχετικά με τη σχολή του ΕΚΑΒ κυρίως και άλλα σχετικά θέματα.
Ο κ.Ροτζιωκος μας δέχτηκε και άρχισε να μας μιλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο  ΕΚΑΒ και  για τις απαιτήσεις  και φασαρίες των εργαζομένων σε αυτή την υπηρεσία οι οποίοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.
Μας μίλησε για το έργο που έχει προσφέρει στο ΕΚΑΒ , το οποίο δυνάμεις του ΕΚΑΒ προσπαθούν να κρύψουν  και για τα σχέδια του σχετικά με αυτή την υπηρεσία.
Μας ανέφερε ότι σκοπεύει να φτιάξει ένα υγειονομικό χάρτη του ΕΚΑΒ, για να δούμε τις πραγματικές  ανάγκες για  διασωστες – Πληρώματα Ασθενοφόρου σε κάθε περιοχή στην Ελλάδα, καθώς και τις ανάγκες σε ασθενοφόρα.
Μας ενημέρωσε επίσης ότι το ΕΚΑΒ δεν έχει καθόλου δημόσιες σχέσεις, αλλά τεμπέληδες που έχουν διαλύσει το τμήμα και είναι άσχετοι με το αντικείμενο. Αυτό ίσως είναι ένας λόγος που η ειδικότητα μας δεν προωθείτε και ο Έλληνας πολίτης δεν ξέρει για τους Διασωστες – πληρώματα ασθενοφόρου και τη σχολή του ΕΚΑΒ αλλά μας θεώρει οδηγούς η τραυματιοφορείς.
Επίσης ότι το 1/3 του προσωπικού του ΕΚΑΒ δουλεύει στο δρόμο ενώ τα 2/3 στο γραφείο για λογούς υγείας σωματικούς και ψυχολογικούς. Έξω στα ασθενοφόρα δουλεύουν 7οο άτομα ( δεν καταλάβαμε αν αυτός ο αριθμός ήταν μόνο στην Αθήνα η πανελλαδικά).
Επίσης μας ενημέρωσε ότι κάθε ασθενοφόρο για να λειτουργήσει χρειάζεται 11 άτομα συνολικά.
Μας είπε ότι προσπαθεί να χωρίσει το ΕΚΑΒ σε δυο τομείς τα <<επείγοντα>> και τα <<χρόνια>> περιστατικά.
Οτι τα ταξί περνούν πολλά χρήματα από τα δημοσια ταμεία για τις απλεςμεταφορες π.χ. για αιμοκαθάρσεις  κ.τ.λ  και ότι αν το ΕΚΑΒ έπαιρνε αυτές τις διακομιδές θα ειχε μεγάλο οικονομικό όφελος.
Εμείς του απαντήσαμε πως καλό είναι να γίνει αυτό άλλα με βασική προϋπόθεση να μην είναι αιτία αυτό ο διαχωρισμός των διακομιδών  να πουλήσουν τα<< χρόνια>> περιστατικά στους ιδιώτες αλλά να μείνουν μόνο και πάντα δημόσια. Ο Πρόεδρος μας διαβεβαίωσε ότι το ΕΚΑΒ  θα παραμείνει δημόσιο.
Μας είπε επίσης ότι είδε μεγάλο χαλί το καλοκαίρι στο ΕΚΑΒ όπου αναγκάστηκαν να φύγουν τα πληρώματα ασθενοφόρου  από Αθήνα  προς τα νησιά, και πως πρέπει να προσλαμβάνουν κάθε καλοκαίρι διασωστες με συμβάσεις λίγων μηνών.
Εμείς του απαντήσαμε ότι είναι  πιο καλά να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες διασωστων  με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ να διορίσουν μόνιμους. Μας απαντά ότι το ΕΚΑΒ δεν έχει σχέση με τη ΔΥΠΕ και εφοσον στο  ΕΚΑΒ διορισμοί μόνιμων δεν θα γίνουν, τουλάχιστον να κάνει συμβασιούχων.
Μας ανακοίνωσε επισης  σχετικά με τη σχολη  ΙΕΚ ΕΚΑΒ ότι κατόρθωσε να κατεβάσει τα δίδακτρα για κάθε εξάμηνο και ότι τα βιβλία που αγόραζε η σχολή ως τότε  150 ευρώ κατόρθωσε να τα αγοράσει με σχεδόν  40ευρω.
Όλα αυτά βεβαία ήταν εκτός θέματος γιατί εμείς είχαμε πάει για άλλο λόγο εκεί  και όχι για να μιλήσουμε για τα εσωτερικά προβλήματα του ΕΚΑΒ , τα οποία εν μέρη μας αφορούν αλλά δεν ήταν της στιγμής.
Ο αντιπρόεδρος του σωματείου μας κ. Βασιλειος  Στάμου του εξηγεί ότι αυτά τα προβλήματα δεν αφορούν ακόμη εμάς και ότι δεν ήρθαμε για να μιλήσουμε γι αυτό το λόγο μαζί του.
Τον ρωτάει λοιπόν να μας πληροφορήσει σχετικά με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ο Προεδρος μας απαντά ότι είναι σύμφωνος και ότι πρέπει να πάρουμε την άδεια για να κατοχυρωθούμε σαν επάγγελμα………. του λέμε ότι έχουμε κάνει αναφορά στην Βουλή των Ελλήνων  σχετικά με αυτό το θέμα και μας απαντά ότι οι Εκαβιτες δεν ήθελαν τόσο καιρο να βγάλουμε την άδεια αλλά τώρα τελευταία δεν έχουν αντίρρηση κ.α.
Επίσης ο ο Πρόεδρος έκανε μια αναφορά  για τους  παλιούς και καινούργιους Διασωστες , ο αντιπρόεδρος του σωματείου μας τον ερωτάει να μας ενημερώσει για το ποιοι είναι οι παλιοί διασωστες, εφόσον διασωστες παλιά δεν υπήρχαν και είμαστε καινούργια ειδικότητα ………….ο Πρόεδρος  όμως δεν μας απάντησε.
Ο κ. Ροτζιωκος συνεχίζει να μιλά για το ΕΚΑΒ και δεν ρωτάει καθόλου για το σκοπό της επίσκεψης  μας στο γραφείο του. Βεβαία η αναφορά που κάναμε στη Βουλή των Ελλήνων έχει σταλθεί και στο ΕΚΑΒ για το κομμάτι που το αφορά από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Όποτε γνώριζε ήδη πολλά από τα αιτήματα μας.
Δίνουμε στα χεριά του Πρόεδρου ΕΚΑΒ το υπόμνημα που είχαμε ετοιμάσει.
Η πρόεδρος του σωματείου μας κ. Μαρία Στρατάκη  ρωτάει τον κ. Ροτζιωκο ….. <<Ακούγονται φήμες σχετικά με το κλείσιμο της σχολής του ΕΚΑΒ.>>
Ο πρόεδρος μας απαντά με καμάρι …………….δεν είναι αλήθεια αφού φέτος ανοίξαμε σχολή και στη Ρόδο. 
 Του λέει ξανά  η πρόεδρος  του σωματείου μας ….. << κύριε Ροτζιώκο γι αυτό ακριβώς το λόγο σας έχουμε επισκεφτεί σήμερα και σας ρωτάμε για ποιο λόγο ανοίξατε σχολή στη Ρόδο εφόσον ήδη στην σχολή της Αθήνα φοιτούν παιδιά από όλη την Ελλάδα και τη Ρόδο;>>
<<Σας έχουμε γράψει αυτό το  υπόμνημα, στο όποιο σας εξηγούμε και ζητάμε αναβάθμιση της σχολής του ΕΚΑΒ σε ΤΕΙ   η κλείσιμο όλων των σχολών του ΕΚΑΒ και συγκέντρωση τους σε ένα κεντρικό και  άρτια εξοπλισμένο ΙΕΚ ΕΚΑΒ με μειωμένο αριθμό μαθητών ανά έτος>>
Ακόμα ότι στα κριτήρια επιλογής  μαθητών για την σχολή του ΕΚΑΒ υπάρχει και το κριτήριο ύψους και βάρους το οποίο δεν έχει τηρηθεί όπως ορίζει ο οδηγός επαγγελματικής κατάρτισης  διασωστων – πληρωμάτων ασθενοφόρου του 2000…. ο Πρόεδρος μας απαντά ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτό το θέμα……….. σηκώνεται ξαφνικά και μας ενημερωνει ότι τέλειωσε η ώρα και έχει άλλο ραντεβού ……….τρέχει με γοργά βήματα στην πόρτα πριν καν σηκωθούμε από τις καρέκλες μας  και προσκαλεί άλλο άτομο μέσα στο γραφείο του………….. βγήκαμε καταθέσαμε ξανά άλλο ένα   υπόμνημα  και στο πρωτόκολλο και φύγαμε.
Η συζήτηση με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και η ενημέρωση μας για τα προβλήματα και το έργο του στο ΕΚΑΒ ήταν πολύ καλή , αλλά ο κύριος Ροτζιωκος θα πρέπει να μάθει να ακούει πρώτα και όχι να αγνοεί προβλήματα και καταστάσεις που έτσι κι αλλιώς θα αντιμετωπίσει , αν βεβαία εξακολουθήσει να είναι Πρόεδρος του ΕΚΑΒ και στο μέλλον.
Εμείς σε αυτή την καθαρά για τυπικούς λόγους επίσκεψη στο γραφείο  του ολοκληρώσαμε το σκοπό μας, ο οποίος ήταν να παραδώσουμε στα χεριά του υπόμνημα ώστε να είναι ενήμερος πριν κάνουμε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν αδιόριστοι διασωστες  - πληρώματα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ   και δεν απογοητευθήκαμε καθόλου ,διότι δεν περιμέναμε συζητήσεις και λύσεις των προβλημάτων από το ιδιο το  ΕΚΑΒ. 

 Οι διαλογοι εγιναν μεταξυ :

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΚΑΒ Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΟΤΖΙΩΚΟΥ

και Πανελληνιου Σωματειου Αδιοριστων Διασωστων - Πληρωματων Ασθενοφορου ΕΚΑΒ, ( ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ)

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ
       ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΑΚΗ
                                                              
                                                              ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                          ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                              
                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου