Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΧΟΛΗ Ε.Κ.ΑΒ. – ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ-Τ.Ε.Π-ΦΛΕΒΟΚΕΝΤΗΣΗ

  • Πολύ εκαβιτες κατηγορούν τους απόφοιτους της σχολής του ΕΚΑΒ ότι δεν γνωρίζουν την τέχνη της φλεβοκεντηση και ότι δεν ασκούν τα επαγγελματικά καθήκοντα τους πάνω σε επείγοντα περιστατικά.
    ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ?
    Θα μιλήσω από την εμπειρία μου.
    Μετά την αποφοίτηση μου από τη σχολή ΕΚΑΒ Αθηνών και αφού πήρα πρώτα στα χέρια μου το Β.Ε.Κ ……είχα μια και μόνο ανασφάλεια……ναι ….είχα διαβάσει ώρες ατελείωτες…αλλά….δεν είχα καμία πρακτική εξάσκηση……σκεφτόμουν συνεχεία πως όταν έρθει η ώρα και με το καλό διοριστώ στο ΕΚΑΒ ….θα μπορέσω να κάνω πράξη αυτά που έμαθα στη σχολή… πάνω σε άψυχες κούκλες?
    Την πρακτική εξάσκηση μου θα την έκανα μετά το διορισμό μου πάνω σε άρρωστους και τραυματισμένους ανθρώπους , οι οποίοι θα έδιναν μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου?………….η θα αναγκαζόμουν λόγω αυτής της ανασφάλειας μου…..απλά να τους μεταφέρω ξέροντας τι ακριβώς έπρεπε να κάνω …….αλλά χωρίς να μπορώ να πράξω?….θα μπορούσα να βάλω φλέβα σε ένα έμφραγμα?…..σε ένα υπογκαιμικο σοκ?
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ …ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ.
    Αποφάσισα λοιπόν να πάω και να δουλέψω εθελοντικά στα Τ..Ε.Π ενός νοσοκομείου για να μάθω τις τεχνικές φλεβοκεντησης και να έχω μια στοιχειώδη πρακτική εξάσκηση σε χώρο επειγόντων περιστατικών. Πήγα στην σχολή και ζήτησα χαρτί για να μπω στο νοσοκομείο , η απάντηση ήταν αρνητική…μου είπαν …. ότι στην σχολή αρκούν αυτά που μαθαίνουμε για την δουλεία που μας προορίζουν να κάνουμε ……και ότι είμαι πολύ απαιτητική.
    Αναγκαστικά λοιπόν να βάλω λυτούς και δεμένους …να παρακαλέσω… για να μπω ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ στα Τ.Ε.Π κάποιου νοσοκομείου. Είμαι τυχερή που τα κατάφερα. Ο διοικητής του νοσοκομείου ήταν καλός άνθρωπος και αναγνώριζε την πρόσφορα των εκαβιτων στον δρόμο. Συμφώνησα ότι θα προσφέρω δουλεία εθελοντικά στο νοσοκομείο με μόνο αντάλλαγμα να μάθω να περνάω φλέβα.
    Υπέγραψα χαρτί ότι δεν θα ζητήσω χρήματα και οποιαδήποτε εύθηνη από το νοσοκομείο σε περίπτωση τραυματισμού μου μέσα σε αυτό.
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ.
    Βέβαια τα προβλήματα ήταν πολλά , από την πρώτη μέρα που μπήκα στα επείγοντα.
    Είχα να αντιμετωπίσω τον χλευασμό και τις ειρωνείες των νοσηλευτριών και ορισμένων άλλων ανθρώπων για την ανειδίκευτη οδηγό που είχε το θράσος και μπήκε στα Τ.Ε.Π ……ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.Β…και δεν με αφήναν να πραγματοποιήσω τον στόχο μου…..ευτυχώς ήταν καλή η προισταμενη νοσηλεύτρια…..συγκεκριμένοι γιατροί και αργότερα ένας νοσηλευτής ο οποίος αφού πρώτα με τσέκαρε για να δει αν είχα το θεωρητικό επίπεδο …μου έδειξε στο παθολογικό τμήμα του νοσοκομείου να περνάω φλέβα. Καθώς και στο τμήμα αιμοληψιών από τις τεχνολόγους.
    Στο νοσοκομείο είδα μαθητές νοσηλευτές που έκαναν την πρακτική τους …και μάθαιναν να φλεβοκεντουν. Το θεωρητικό επίπεδο τους δεν ήταν υψηλότερο από το δικό μας…κάναμε μαζί την πρακτική μας….μαζί μαθαίναμε φλέβα…..
    Αισθάνθηκα περήφανη για τις γνώσεις που είχα αποκτήσει στη σχολή και δεν ένιωσα ποτέ ανασφάλεια μπροστά στους νοσηλευτές ….απλά ήμουν άλλη ειδικότητα στον χώρο των επειγόντων.
    Κατάλαβα ποσά μπορούμε να προσφέρουμε σαν παραϊατρικοί Διασωστες στο χώρο της επείγουσας προνοσοκομειακης φροντίδας ……….ΑΝ ΕΝΩΘΕΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ.
    Είμαι περήφανη που είμαι Διασωστης –Πλήρωμα Ασθενοφόρου……είμαι περήφανη για την ειδικότητα μου, η οποία είναι εντελώς καινούργια στην Ελλάδα…..μόλις που κάνει τα πρώτα της βήματα.
    Με τους νοσηλευτές έχουμε κάτι κοινό….τα Τ.Ε.Π.
    Φεύγοντας από το νοσοκομείο, αυτό είχε την αξιοπρέπεια να μου δώσει βεβαίωση η οποία πιστοποιούσε τους εννέα μήνες που δούλεψα και έκανα πρακτική σε αυτό.


    Ποια είναι γνώμη σας για την σχολή μας …που νομίζεται ότι πονάει η εκπαίδευση μας?
    Έχετε να προτείνεται κάτι?
    Έχετε να προτείνεται λύσεις?


    ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΑΚΗ





    πάνω από ένα χρόνο πριν · Διαγραφή Μηνύματος
  • ΜΑΡΙΑ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΥΧΕΡΟΙ , ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΔΩ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ , ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ , ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙΣ . ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΚΑΘ ! ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝΕ !
    ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ Γ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΠ , ΚΑΘΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ , ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ . ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΑΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !
    ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ , ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ : ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ , ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ή ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΦΟΡΕΙΟ ...

    ΕΡΩΤΗΣΗ : ΟΔΗΓΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ?
    πάνω από ένα χρόνο πριν ·
    · Αναφορά · Διαγραφή Μηνύματος

  • ΘΕΩΡΟ ΟΤΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ…..ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ..ΟΠΟΥ ΠΑΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ….ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΑΣ….Η ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ….ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ…
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΕ….ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ Ε.Κ.Α,Β….ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΑΤΟΜΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ….ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ…ΔΗΛΑΔΗ  ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ(ΑΠΛΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ-ΟΔΗΓΟΙ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ- ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ…

    ΘΕΩΡΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ Β.Ε.Κ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ……ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΕΠ…..ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ…..ΕΤΣΙ ΟΣΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ…….ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ…….ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΑ Τ.Ε.Π ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
    ΤΑ Τ.Ε.Π ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ.

    ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΩΡΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΡΑΝΙΑ

    ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΑΜΕ

    ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ

    ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ

    ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

    Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ

    ΑΠΛΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΧΘΟΦΟΡΟΥΣ

    ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ.

    ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΑΚΗ
    πάνω από ένα χρόνο πριν · Διαγραφή Μηνύματος
  • αγαπητοι φιλοι/συναδελφοι. Οταν η σχολή μας δεν ειναι επιχειρηση να μαζευει παραβολα, η εξασκηση στο ομοιωμα και στα ΤΕΠ που προβλεπετε απο το προγραμμα εναι υπεραρκετη. Στην συνεχεια, οταν με το καλό πιασετε δουλεια (πραγματικα το ευχομε)μπορειτε εφοσον διαθετετε την ορμη στα περιστατικα που ΔΕΝ κρινετε η ζωη τους να βαλετε οσες "φλεβες" θελετε, ακομα και σε ραντεβου.
    Μαρια θα διαφωνησω μαζι σου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΑΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ.


    ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΑΝΤΟΥΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥς ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ
    ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ,
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ, ΠΕΤΑΜΕ, ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ, ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ.

    Τα καλυτερα για σας ευχομε

    Λαμπακης Στ.
    πάνω από ένα χρόνο πριν ·
    · Αναφορά · Διαγραφή Μηνύματος

  • ΚΑΙ ΟΔΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ.
    ΟΔΗΓΑΜΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ,
    ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ ΣΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ......... ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ…… ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΑΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ -ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ............



    ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΦΛΕΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ....ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΦΛΕΒΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ........ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΕΠ …….ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ….Η ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ… ...ΣΕ ΑΝΑΚΟΠΕΣ...ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ.....Κ.Α ....ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΕΠ......ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΘΑ ΒΑΖΑΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ....ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΠ ....ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ….. ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ..... ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ.

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΝΤΑ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ…ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΕ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΗ. ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΟΔΗΓΑΜΕ…….ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΩΝ ….ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.

    ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑ.

    ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ.
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η ΣΧΟΛΗ?

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΒΑΛΑΓΑΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.


    ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΑΚΗ
    πάνω από ένα χρόνο πριν · Διαγραφή Μηνύματος
  • Μαρια, καλησπερα
    κανεις δεν διαστερεβωνει τα λογια σου.
    ολα τα ΙΕΚ του ΕΚΑΒ ζητανε το διπλωμα, για να μπαινουν επαγγελματιες οδηγοι
    εδω και 2 χρονια μπορειτε να βγαλετε αδεια ασκησεως επαγγεματος !!!! λεπτομεριες σε ΠΜ

    ΥΣ τι εννοεις με τον ορισμο "ανιδικευτοι"?
    πάνω από ένα χρόνο πριν ·
    · Αναφορά · Διαγραφή Μηνύματος
  • ΥΣ2: αν στο ΙΕΚ της Αθηνας σας εκπαιδευσαν να κουβαλατε, καιρος να το κλεισουμε
    πάνω από ένα χρόνο πριν ·
    · Αναφορά · Διαγραφή Μηνύματος



  • ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ –ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
    ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ …..ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ.
    ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ…. .ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΜΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΔΗΓΟΥΣ….. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΣΧΟΛΗ.


    ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΙΔΙΕΣ…….ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΧΟΛΗ ΥΣΤΕΡΗ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

    ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ

    Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ….ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ.... ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΙΟ ΙΚΑΝΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΣΙΦΛΙΚΙ....ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΕΤΕ….ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ .
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΕΣ..ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

    ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ –ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΜΠΝΟΙΑ…. ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΡΙΖΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΑΣ….. ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ….. ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ…….ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ….ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.



    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ…..ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.


    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ……………………….



    ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΑΚΗ





    ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΑΚΗ




    πάνω από ένα χρόνο πριν · Διαγραφή Μηνύματος

  • Επιλέξτε :Όλα,Αναγνωσμένα,Κανένα
    ΠροβολήΌλαΜη Αναγνωσμένα
    καλησπερα......
    Μεταξύ εσένα και Lampakis Stelios:
    Lampakis Stelios: 24 Απριλίου στις 10:39 π.μ. Αναφορά
    μαρια, η σελιδα, το οτι τελειωσε ενα ΙΕΚ, δεν σημαινει οτι θα διοριστεις υποχρεωτικα..... Και αν διοριστεις, δεν σημαινει οτι μπορεις να κανεις αυτην την δουλεια..... το 90% των γυναικων που διοριζονται, μεσα σε 6 μηνες μετακομιζουν σε θεσεις γραφειου.

    Λαμπακης Στελιος,
    Αναισθησιολογος MD MSc DISMED
    Προισταμενος Τομεα Χανιων ΕΚΑΒ,
    Ypeyuynow IEK EKAB Χανιων μεχρι περισυ

    Απάντηση:
    πάνω από ένα χρόνο πριν · Διαγραφή Μηνύματος

  • ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ε-ΜΑΙΛ ,ΕΔΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗΣ ΣΑΣ.
    ΜΠΗΚΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
    ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑ ΕΙΧΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.
    ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΑΚΗ
    πάνω από ένα χρόνο πριν · Διαγραφή Μηνύματος
  • ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΙΝ !

    ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ , ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ! ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ !
    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΑ ΦΘΙΝΕΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ , ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ !
    ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ...
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ , ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ , ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΑΣ , ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ !!!!

    ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ!!!!

    ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΟΚΚΑΛΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΟΤΣΗΣΟΥΝ !!!
    ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΜΑΣ , ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΟΥΜΕ !!!

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΤΟΝΟΥΣ ???
    ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ , ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ !
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ !

    ''ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ'' ...
    πάνω από ένα χρόνο πριν ·
    · Αναφορά · Διαγραφή Μηνύματος

2 σχόλια:

  1. Γεια σας!! Ειμαι Γ Λυκειου κ σε 9 μερες θα δωσω πανελληνιες!! Θελω πολυ να γινω διασωστρια και να ειμαι πληρωμα ασθενοφορου!! Εχω ρωτησει τους παντες αν υπαρχει σχολη ΕΚΑΒ και κανεις δεν ξερει...απ' οσα διαβασα εδω υπαρχει!!! Μπορειτε να με ενημερωσετε γι' αυτην την σχολη; Που υπαρχει; Πως περναω; Σας ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας!! Ειμαι Γ Λυκειου κ σε 9 μερες θα δωσω πανελληνιες!! Θελω πολυ να γινω διασωστρια και να ειμαι πληρωμα ασθενοφορου!! Εχω ρωτησει τους παντες αν υπαρχει σχολη ΕΚΑΒ και κανεις δεν ξερει...απ' οσα διαβασα εδω υπαρχει!!! Μπορειτε να με ενημερωσετε γι' αυτην την σχολη; Που υπαρχει; Πως περναω; Σας ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή