Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ -ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS





Γιατί κανείς από όλους τους αδιόριστους διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ  που έχουν δουλεψει ή δουλευουν ακομη ως επικουρικο προσωπικο δεν γραφει αυτα που συναντησε?
Ασχετους απλους οδηγους που δουλευουν με χαλασμενα ασθενοφορα εν γνωση τους και οταν τους το λες απαντανε "μερικα πραγματα τα εχω μυστικα"!!!

Πχ δεν λειτουργει το ψεκαστικο για το νερο στους υαλοκαθαριστηρες?

Δεν ανοιγει η πορτα του ασθενοφορου??

Δεν πειραζει μωρε δεν εγινε τιποτα.

Εμενα ομως με πειραζει οταν παιρνω αυτο το ασθενοφορο γιατι προεχει η ασφαλεια μου και η ασφαλεια του γιατρου και του ασθενους.

Δεν εχετε συναντησει ποτε οδηγους σε Κεντρο Υγειας που δουλευουν αλλου και τους παιρνουν τηλ οταν συμβει περιστατικο???

Βεβαια μπορει και να μην βρουν τον οδηγο γιατι δεν θα πιανει το κινητο του,αλλα δεν βαριεσαι,δεν πειραζει ας πεθανει καποιος περιμενοντας!!!
Αφου λοιπον αυτοι οι ανθρωποι δεν πατανε το ποδι τους στη δουλεια με την ανοχη των γιατρων που απ'οτι φαινεται ουτε εκεινοι ενδιαφερονται για το αν θα εχουν οδηγο να μεταφερει το περιστατικο ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
Οδηγοι μεθυσοι που μεταφερουν ανθρωπους που δεν φταινε σε τιποτα,προκαλουν τροχαια μεθυσμενοι με ασθενη στο ασθενοφορο και μενουν ατιμωρητοι(!!!), που πηγαινουν σε περιστατικα και γελανε με αυτο που βλεπουν λογω αγνοιας και ηλιθιοτητας κυριως!
Προσωπικα απευθυνθηκα σε γιατρους που δειχνουν να ενδιαφερονται για τη δουλεια αλλα φυσικα υποστηριζαν τους μονιμους και μου ειπαν να μην ασχοληθω και μαλιστα με εθαψαν παρεα με τον τρισαθλιο οδηγο ασθενοφορου!!
Επικρατει κλιμα φοβιας και καλα θα κανει το ΕΚΑΒ να παρει θεση και να ειναι διπλα σε ολους οσους τελειωσαν τη σχολη και δουλευουν ως επικουρικο προσωπικο.
Αυτοι πρεπει να φυγουν για να μπορεσουμε να δουλεψουμε εμεις.

Ερωτηση απο Δ.Γ. Αδιοριστη διασωστης- Πληρωμα Ασθενοφορου ΕΚΑΒ

11 σχόλια:

  1. Πρεπει επιτελους να μας συμπεριφερονται ως διασωστες και οχι ως οδηγους.Να πεσουν επιτελους οι μασκες και να αποκαλυφθουν οι κλικες.Να δουμε ποτε θα παρει θεση το Εκαβ και ποτε επιτελους θα κανει τους ελεγχους που πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετα από πολλες προσπαθιες μπαίνω στο κεντρο υγειας με συμβαση …. Ωραια η δουλέια ….αλλα μερικοί οδηγοί….. όχι ολοι βεβαια …… ειχαν προβλημα που ημουν γυναικα …φόραγα τη στολη ενώ αυτοι όχι… και φυσικα με κατηγορούσαν καταμουτρα ότι δεν χρειάζονταν διασωστης… και ότι ηρθα και τους τρώω τις βαρδειες και τους κοβω το μισθο…………… και προσπαθούσαν να με βγαλουν αχρηστη για να μην κανω βραδινές βαρδειες........... κανω μια φασαρια και λεω: ηρθα από Αθηνα εδώ …για να δουλεψω για 600 ευρω;;…… θελω κανονικά τις βαρδειες…αν δεν θελουν διασωστης στο Κ.Υ να κανουν αναφορα σε αυτους που εκαναν προσληψη……. Βαζουν ένα γιατρο και λεει εγω σαν γιατρος θελω να μην κανεις βραδινά γιατι πήγαμε ένα περιστατικό ένα βραδυ και δεν ετρεχες με το ασθενοφορο… του λεω με ασθενοφορο με διαλυμένα λαστιχα και με βροχη όχι δεν θα τρεχω……. Και συνεχίζω ….. εσυ γιατρέ αφου ηταν τοσο επειγον πισω ο ασθενης τι δουλεια ειχες μαζι μου μπροστα στο ασθενοφορο…αφου πέθαινε ο ασθενης εσυ ηθελες να κανεις παρεα μαζι μου μπροστα;;;; και δεν ξαναμίλησε…. Γιατί ηταν βαλτός…….. τελος παντων πολλα περιστατικα στο Κ.Υ………. και ασχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοι οι γιατροι λοιπον ειναι ασυνειδητοι!Αλλωστε αναφερθηκε και παραπανω.Προτιμανε να εχουν στα ασθενοφορα ατομα που δεν ξερουν τι τους γινεται.
    Οσο για τους οδηγους μαλλον τρωνε με 10 μασελες!!!!και οποιος καταλαβε,καταλαβε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην περιμένετε να πάρει κανένας φορέας επίσημη θέση , έχουν βάλει σκοπό την εξαθλείωση και μετέπειτα μερική αν όχι ολική ιδιωτικοποίηση των φορέων υγείας ! Και μια συμβουλή στο θέμα της δουλειάς ότι πρόβλημα βρείτε να το αναφέρετε γραπτώς στο διοικητικό ή στο άμεσα προιστάμενό σας γιατί όσο σωστοί κι αν είστε στα καθήκοντα σας , αν συμβεί κατι στην βάρδεια σας , εσάς θα προσπαθήσουν να μπλέξουν.

      Διαγραφή
  4. Στην Ελλάδα είναι συχνό φαινόμενο να προσπαθούμε να μειώσουμε τον άλλο για να μην φαίνεται το δικό μας χαμηλό επίπεδο... Δεν βλέπω να βγάζεις άκρη με αυτούς... Και μια ερώτηση γιατι δεν ξέρω και το έχω απορία, ποιά είναι τα κριτήρια ή οι προϋποθέσεις για να μπείς με σύμβαση σε κέντρο υγείας? Και για πόσους μήνες είναι? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%94%CE%A0%CE%91-%CE%91%CE%94%CE%99%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%99-%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A3%CE%A9%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A3-%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%A9%CE%9C%CE%91-%CE%91%CE%A3%CE%98%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%9F%CE%A5/111147462243850

      Διαγραφή
    2. Η καρτα ανεργειας... η προϋπηρεσία και μετα η Πιστοποιηση απο τη σχολη του ΕΚΑΒ..... αλλα στην πραξη ....μπαινουν και χωρις Πιστοποιηση..... (και ειναι πολλοί αυτοι οι ανειδίκευτοι) ...... σε βαρος των διπλωματουχων διασωστων ΕΚΑΒ.... παρολες τις διαβεβαιώσεις απο ολες τις ΔΥΠΕ της Ελλαδος οτι θα προσλαμβανουν μονο διασωστες - πληρωματα ασθενοφορου ΕΚΑΒ με Πιστοποιηση απο τη σχολη του ΕΚΑΒ..... ΤΟ ΒΙΣΜΑ ...ΤΟΥ ΒΙΣΜΑΤΟΣ ...ΠΟΥ ΛΕΝΕ......

      Διαγραφή
  5. εχετε βαλει σε ενα τσουβαλι ολα τα ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ Κ ΟΧΙ ΟΔΗΓΩΝ των κεντρων υγειας ενω στο εκαβ δεν υπαρχουν ολα αυτα που ειπατε με σκοπο να φοβισετε κοσμο μπας κ τους διωξουν κ παρουν απο εσας.δεν λεω εχετε δικιο ορισμενα ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ειναι ακριβως οπως τα λετε.ενα πραγμα ομως ξεχασατε καλη η σχολη του εκαβ μαθαινεις πολλα πραγματα κ εισαι ετοιμος να αντιμετωπισεις το επειγον ΑΛΛΑ μερικα ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ κεντρων υγειας αντιμετωπιζουν επειγοντα πριν ακομη γινει η σχολη.τωρα ερχεστε εσεις κ τους βγαζετε ολους τεμπεληδες,μεθυσους,λειπουν απ την βαρδια τους μεχρι κ τους γιατρους κατηγορειται οτι οδηγουν ουφο,οτι δεν ξερουν να οδηγουν οτι οδηγουν χαλασμενα ασθενοφορα κ αλλα 1002 κριμα μην νομιζετε βρισκεται δικιο ετσι.ειμαι υπερ να διοριζονται ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ τις σχολης ως πληρωματα ασθενοφορου (ενω εσεις τους λετε οδηγους) αλλα η αναρτηση σας σας κοβει το δικιο για να μην νομιζετε οτι ολος ο κοσμος πιστευει αυτα που γραψατε,γιατι εχει δει πως εργαζονται τα ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ των κεντρων υγειας.Α κ κατι ακομη μην ξεχνατε επισης οτι κανουν ακριβως την ιδια δουλεια με το εκαβ κ δεν εχουν τα προνομια που εχει το εκαβ υποψιν κ αυτο κ μην ρωτησετε τη προνομια ξερετε.ολα αυτα τα ειπα φιλικα με εκτιμιση ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Κ ΟΧΙ ΟΔΗΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή