Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Βουλιάζει οικονομικά το ΕΚΑΒ ......


Χωλαίνουν τα οικονομικά του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, κι αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος να προκύψουν σοβαρές δυσλειτουργίες σε βάρος των πολιτών.


 Σύμφωνα με έγγραφο της διοίκησης του ΕΚΑΒ προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, το ΕΚΑΒ χρωστά περίπου 7.900.000 ευρώ σε πρατήρια υγρών καυσίμων, αντιπροσωπείες ανταλλακτικών, συνεργεία κτλ., κι αν δεν εξοφληθούν οι οφειλές, τότε θα διακοπεί η συνεργασία. Απλήρωτα παραμένουν επίσης τα πληρώματα των ασθενοφόρων για διακομιδές εκτός έδρας από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι σήμερα, ποσό που αγγίζει τα 546.520,80 ευρώ.
Αίτημα της διοίκησης του ΕΚΑΒ είναι να εγκριθεί το συνολικό ποσό των 32.500.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των λειτουργικών δαπανών για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2012. Ωστόσο, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υγείας υποδεικνύει τη μείωση του ποσού κατά 17.500.000 ευρώ.
«Σε περίπτωση μη άμεσης οικονομικής ενίσχυσής του ΕΚΑΒ, η υπάρχουσα οικονομική δυσπραγία θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες δυσμενείς επιχειρησιακές καταστάσεις που θα έχουν άμεση αρνητική επίδραση στη λειτουργία του», τονίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΑΒ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου