Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Την ικανοποίηση οικονομικών δεσμεύσεων ζητούν από τον ΕΟΔΥ συμβασιούχοι διασώστες του ΕΟΔΥ-ΕΚΑΒ (VIDEO)

Την ικανοποίηση οικονομικών δεσμεύσεων ζητούν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι μέσω ΕΟΔΥ διασώστες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΚΑΒ. Το EKABNews ανέδειξε τα δίκαια αιτήματα τους.  

Την ικανοποίηση οικονομικών δεσμεύσεων ζητούν από τον ΕΟΔΥ συμβασιούχοι διασώστες του ΕΚΑΒ.
voreioaigaio.ert.gr

VIDEO



 
Απάντηση από τον ΕΟΔΥ περιμένουν 100 συμβασιούχοι διασώστες του ΕΚΑΒ  σε όλη τη χώρα για σειρά ζητημάτων που έχουν θέσει τόσο για θεσμικά όσο και οικονομικά ζητήματα. Όπως είπε στην κάμερα της ΕΡΤ Αιγαίου η διασώστρια Χριστίνα Σταυροπούλου όταν προσελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2019  είχαν ενημερωθεί ότι θα δικαιούνται αμοιβή για εξαιρέσιμα αλλά και το επίδομα παραμεθορίου και ανθυγιεινής εργασίας.
Τέσσερις μήνες μετά και δεν έχουν πάρει καμία απάντηση. Το θέμα έπρεπε να διευθετηθεί μέχρι το Μάρτιο, ενώ με την υγειονομική κρίση και τον κορωνοϊό κανένας δεν ασχολείται με αυτό το ζήτημα. Το θέμα είναι σοβαρό για την επιβίωση των εργαζομένων αυτών αφού το καθαρό εισόδημα από τις μηνιαίες αποδοχές τους δεν ξεπερνά τα 650 ευρώ ενώ πολλοί από αυτούς έχουν έρθει στα νησιά από άλλες περιοχές της χώρας για να εργαστούν στο ΕΚΑΒ.

Οι 100 διασώστες προσελήφθησαν για 18 μήνες από το πρόγραμμα PHILOS 2, για να ενισχύσουν το ΕΚΑΒ τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προσφυγικές ροές.

Το αίτημα των συμβασιούχων διασωστών στηρίζει και ο σύλλογος εργαζομένων του ΕΚΑΒ.
Χριστίνα Σταυροπούλου-Διασώστρια-Πλήρωμα Ασθενοφόρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου