Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

ΑΔΠΑ- ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΕΚΑΒ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2010

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2010
ΑΝΟΙΧΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΘΗΝΑ 29 /5/२०१०
Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ της Ελλάδας Κύριε Γιώργο Παπανδρέου Είμαστε μια μεγάλη ομάδα από αδιόριστους Διασωστες-Πλήρωμα Ασθενοφόρου, πιστοποιημένοι απόφοιτοι της σχολής του Ε.Κ.Α.Β. Είμαστε παιδία βιοπαλαιστών, οι οποίοι προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Πήραμε το θάρρος να στείλουμε αυτή την επιστολή δημόσια και ηλεκτρονικά από φόβο μήπως και δεν φτάσει ποτέ στα χέρια σας εξαιτίας της γραφειοκρατία. Από φόβο μήπως αγνοηθεί από ορισμένους καρεκλοκενταυρους και καταλήξει σε κάποιο σκουπιδοφαγο.
Μεγάλη είναι η ανάγκη που μας ανάγκασε να συντάξουμε αυτή την επιστολή।Ζητάμε μια συνάντηση επειγόντως μαζί σας, για να σας εκθέσουμε τα τεραστία προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Λίγα εκ των οποίων θα σας αναλυθούν παρακάτω.
Η σχολή Ι.Ε.Κ .Κ.Α.Β- ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ –ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ιδρύθηκε το 1999.Η διάρκεια φοίτησης της είναι δυο έτη και ένα ακόμη εξάμηνο , στο οποίο οι απόφοιτοι πρέπει να διαβάσουν και να δώσουν εξετάσεις για την Πιστοποίηση. Όταν βγει προκήρυξη για το Ε.Κ.Α.Β ,οι πιστοποιημένοι απόφοιτοι έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τα χαρτιά στο Α.Σ.Ε.Π για να διοριστούν με το σύστημα της μοριοδοτησης. Στη σχολή της Αθηνάς, το 10% περίπου των φοιτητών έχουν γεννηθεί και κατοικούν στην Αθηνά, το υπόλοιπο 90% είναι παιδία τα οποία έρχονται από την επαρχεία. Κοινός στόχος όλων μας ήταν και είναι ακόμη , μετά την απόκτηση της πιστοποίησης, να διοριστούμε στο Ε.Κ.Α.Β. Η σχολής της Αθηνάς, η οποία στεγάζεται στα κεντρικά γραφεία του Ε.Κ.Α.Β (όπως και όλες οι σχολές Ε.Κ.Α.Β του πανελλήνιος)δεν είναι ένα συνηθισμένο Ι.Ε.Κ . Το όριο ηλικίας των σπουδαστών είναι από δεκαοκτώ έως και πενήνταπεντε ετών περίπου. Το επίπεδο της σχολής, με τους χειρισμούς των διευθυντών της σχολής, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν πράξει πολύ σωστά, έχουν αναβαθμίσει πολύ το επίπεδο της και έχει ξεπεράσει τα όρια του όρου Ι.Ε.Κ. στο θεωρητικό κομμάτι των σπουδών τουλάχιστον.
Στο πρώτο εξάμηνο, το οποίο είναι και το δυσκολότερο, για να μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι θα περάσει άνετα , πρέπει να διαβάζει τουλάχιστον τέσσερις με πέντε ώρες την ημέρα και τα Σαββατοκύριακα ένα εφτάωρο γεμάτο. Αν κάποιος διακινδυνέψει να διαβάζει μια ώρα την ημέρα ,κινδυνεύει να κοπεί και να ξανακάνει το εξάμηνο από την αρχή. Σύμφωνα με αυτούς τους όρους, οι σπουδαστές δεν μπορούν να δουλέψουν.
Τα παιδία που έχουν δημιουργήσει ήδη δική τους οικογένεια και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, διακινδυνεύουν και ισορροπούν σε ένα τεντωμένο σκοινί συνεχώς προσπαθώντας να συμβιβάσουν δουλεία, σχολή, διάβασμα, οικογενειακές υποχρεώσεις κ.τ.λ
Τα περισσότερα παιδία, τα οποία έρχονται από την επαρχεία, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα της μετακίνησης και στο άνοιγμα καινούργιου σπιτικού στην Αθηνά ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ, ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ, ξοδεύουν όλες τις οικονομίες τους και φυσικά η οικογένεια τους αναλαμβάνει στο τέλος να τους συντηρεί, όσο διάστημα σπουδάζουν. Για τους λόγους αυτούς οι φοιτητές από την επαρχεία, δεν μπορούν περισσότερο από όλους μας, να ρισκάρουν και να βρουν μια δουλεία παράλληλα.
Οι φοιτητές που έχουν σπίτι στην Αθηνά, είναι προνομιούχοι σε σχέση με τους υπόλοιπους, για το λόγω του ότι δεν έχουν την ίδια οικονομική επιβάρυνση, αλλά αναγκάζονται να μην δουλεύουν κι αυτοί και έτσι να μην είναι οικονομικά ανεξάρτητοι από τις οικογένειες τους।
Όλοι εμείς παρόλα τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει, είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να αποφοιτήσουμε από τη σχολή του Ε.Κ.Α.Β, σαν ειδικευμένοι Διασωστες-Πλήρωμα ασθενοφόρου και περιμένουμε με αγωνιά τη στιγμή που θα φορέσουμε την στολή του Ε.Κ.Α.Β, την οποία ονειρευτήκαμε και μοχθήσαμε, για να έχουμε το δικαίωμα να την φορέσουμε.
Ακόμη όμως δεν έχω θίξει τους κύριους λόγους ύπαρξης αυτής της επιστολής προς το πρόσωπο σας. Α. Παρά την πληθώρα πιστοποιημένων απόφοιτων της σχολής του Ε.Κ.ΑΒ , διορίζονται ακόμη και σήμερα, με οποιαδήποτε κοινωνικά κριτήρια, φοιτητές από τη σχολή χωρίς πιστοποίηση η ακόμη χειρότερα εντελώς ανειδίκευτοι στο Ε.Κ.Α.Β.
Ανειδίκευτοι διορίζονται σε όλες τις θέσεις εργασίας που ανήκουν στους Διασωστες-Πλήρωμα Ασθενοφόρου, σε κέντρα υγείας, νοσοκομεία, ιδιωτικές εταιρίες κ.τ.λ. σαν οδηγοί η τραυματιοφορείς.
Β. Επαγγελματικά δικαιώματα. Από τις 31/3/2007 εχει αποφασιστεί ότι οι Διασωστες-Πλήρωμα Ασθενοφόρου μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που δικαιούνται. Ακόμη και σήμερα τρία χρόνια μετά κανείς δεν την έχει πάρει.
Γ. Εκπαίδευση, αναβάθμιση της σχολής του ΕΚΑΒ, Πρακτική εξάσκηση, Τ.Ε.Π
Αυτά είναι λίγα από τα βασικά προβλήματα μας που θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας, ώστε να οδηγηθούμε σε δίκαιες λύσεις για όλους μας .
Για τις καλύτερες συνθήκες επείγουσας προνοσοκομειακης φροντίδας του Έλληνα πολίτη, ο οποίος ματώνει και αφήνει την τελευταία του πνοή στον δρόμο.
Για το Ε.Κ.Α.Β, μια υπηρεσία που η ειδίκευση του προσωπικού είναι ζωτικής σημασίας, εφόσον οι ζωές πολλών ανθρώπων κρίνονται από τις δικές μας γνώσεις. Το εξειδικευμένο προσωπικό που θα κάνει την υπηρεσία να πετάξει και γίνει αντάξια των προσδοκιών του Ελληνα πολίτη ηδη υπάρχει।
ΜΗΝ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΑΞΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Κ.ΑΒ
Ανειδίκευτος είναι οποίος μετά την ίδρυση της σχολής διορίστηκε χωρίς να έχει πιστοποιηθεί από αυτήν. Δεν μιλάω ποτέ για ανθρώπους τους οποίους το κράτος διόρισε με προκήρυξη οδηγούς, δηλαδή τους παλιούς Εκαβιτες οι οποίοι κατάλαβαν την αναγκαιότητα του εκπαιδευμένου προσωπικού στο δρόμο και συνέβαλλαν στην δημιουργία της σχολής μας.
ΤΟ ΕΚΑΒ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ Ε.Κ.ΑΒ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ Ε-ΜΑΙΛ m_thiela@otenet.gr Α।Δ.Π.Α ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - 2010
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Το μήνυμά σας προωθήθηκε στο Γραφείο Επικοινωνίας του Προέδρου με τους Πολίτες.
Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε και γραπτά, μπορείτε να ακολουθήσετετε τις οδηγίες που αναφέρονται στο www.primeminister.gr

Από το προσωπικό κόμβο του Γιώργου Παπανδρέου
----- Original Message -----
From: ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΑΚΗ
To: dialogue@politicalforum.gr
Sent: Saturday, February 01, 2003 3:50 AM
Subject: ΑΝΟΙΧΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ


http://www.youtube.com/watch?v=fjY2Meo9YSU
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου