Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Προκηρύχθηκαν 141 προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Αναλυτικά οι θέσεις


Σημαντικό κονδύλι θα διαθέσει το υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και την προμήθεια εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου παρατηρούνται αυξημένες προσφυγικές ροές.
Το κονδύλι ύψους 3.270.000 ευρώ που εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας, είναι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Έκτακτης Χρηματοδότησης του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME).
Σήμερα μάλιστα, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη 141 θέσεων σε Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 14/01/2016.
Οι προσλήψεις αφορούν συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον οκτάμηνης διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης σύμφωνα με επόμενες χρηματοδοτικές ροές.
Οι παραπάνω θέσεις θα καλύψουν τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των αμείωτων προσφυγικών ροών στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Λέρο, Λέσβο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη. Επιπλέον, ενισχύονται τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Αιγαίο (Ρόδος, Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος, Κως, Κάλυμνος και Λέρος), καθώς προκηρύσσονται και θέσεις Διασωστών – Πληρώματα Ασθενοφόρων.
Αναλυτικά οι ειδικότητες ανά θέσης είναι:
Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (33),
ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Νοσηλευτών (25),
ΤΕ Μαιευτικής (1),
ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας ή ΔΕ Χειριστών – Εμφανιστών (8),
ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων ή ΔΕ Παρασκευαστών (9),
Διαπολιτισμικοί Μεσολαβητές (11),
Διασώστες – ΔΕ Πλήρωμα Ασθενοφόρου (50).
Το έργο θα υποστηριχθεί επιστημονικά και διοικητικά με πτυχιούχους Επαγγελμάτων Υγείας (2) και πτυχιούχους Διοίκησης/Οικονομίας (2).

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΕΚΑΒ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΧΤΩ ΜΗΝΕΣ.


       Το σωματείο ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ σήμερα πληροφορήθηκε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα  σε προσλήψεις 50 πιστοποιημένων  Διασωστών – Πληρωμάτων Ασθενοφόρου ΕΚΑΒ, για να στελεχώσουν και να βοηθήσουν  το έργο του ΕΚΑΒ  στα εξής νησιά : Μυτιλήνη 9, Ρόδο 8, Σάμο 5, Χίο 8, Κω 8, Κάλυμνο 3, Λέρο 5, Ικαρία 4, λόγω του προσφυγικού προβλήματος.
       Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα είναι ο φορέας υλοποίησης όλου του εγχειρήματος. Πρόκειται για 8 μηνη σύμβαση έργου με καθαρές αποδοχές μετά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές 1000-1050 ευρώ. 
       Οι διασώστες που θα προσληφθούν, θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για έναρξη επαγγέλματος στην εφορία- μπλοκάκι.                     Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανακοινωθούν οι θέσεις επίσημα. Η προκήρυξη πιθανότατα να ολοκληρωθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015.

      Έχει ζητηθεί στους ντόπιους ξενοδόχους δωρεάν στέγαση για τα άτομα που θα προσληφθούν, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι η απάντηση τους θα είναι θετική.