Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ -ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ- ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΑΒ

Το 2012 το σωματείο ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ, είχε κάνει σαματά στην Βουλή των Ελλήνων με μια αναφορά και δυο ερωτήσεις, με εκπρόσωπους βουλευτές διαφόρων κομμάτων.
Θέματα αυτών των ενεργειών ήταν τα προβλήματα των αδιόριστων διασωστών του ΕΚΑΒ και φυσικά η άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Στις 14/09/2015 επιτέλους κράτησα  την άδεια άσκησης επαγγέλματος στα χέρια μου για πρώτη φορά.

Η χαρά μου ήταν και είναι μεγάλη.

Επιτέλους αναγνωρίστηκε το επάγγελμα μας.

Σκέφτηκα όμως και κάτι άλλο.

 Φτάνει για εμάς του αδιόριστους μονό η άδεια άσκησης επαγγέλματος ή τώρα αρχίζουν τα δύσκολα;

Για αυτούς που μπορούν να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα νομίζω.

 Όσοι όμως θέλουν να διοριστούν στο ΕΚΑΒ και αναζητούν προϋπηρεσία, πως θα τους βοηθήσει η εν λόγο άδεια;

Στα Κέντρα Υγείας όπου εμείς οι απόφοιτοι της σχολή μαζεύουμε μόρια για να διοριστούμε στο ΕΚΑΒ ( αν στο μέλλον συνεχίσουν να λειτουργούν με το ίδιο σύστημα που λειτουργούν ως σήμερα και αν στο μέλλον συνεχίσουν να λειτουργούν) ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΑΔΕΙΑ;

Μέχρι σήμερα γνωρίζω πως η Πιστοποίησης από την σχολή βοήθησε λίγο, διότι άτομα (φοιτητές της σχολής βέβαια), διορίζονται στις ΔΥΠΕ χωρίς πιστοποίηση και με ελάχιστη ανεργία.

Πως θα το επιβεβαιώσει αυτό που γράφω  πάνω κάποιος;

Απλά δεν έχει παρά να ζητήσει όπως έκανα εγώ στο παρελθόν,  σαν πρόεδρος του σωματείου ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ  να δει τις καταστάσεις με τα άτομα που διορίζονται και τα προσόντα που διαθέτει  ο κάθε ένας τους για να εργαστεί στα ασθενοφόρα των Κ.Υ.

 Εκτός αυτού μερικά  άτομα που διορίζονται από τις ΔΥΠΕ με εξάμηνες και δωδεκάμηνες συμβάσεις δεν κρύβουν πως δεν έχουν πιστοποίηση, αλλά και ελάχιστους μήνες κάρτα ανεργίας σε σύγκριση με Πιστοποιημένους διασώστες με κάρτα ανεργίας πολλών ετών.

Πως συμβαίνει αυτό δεν το γνωρίζω.

Πάντα όμως υπάρχει όπως έμαθα η χείρα βοήθειας του κάθε Δήμου και κοινότητας.

Τι εννοώ;

Προσλήψεις στον Δήμο για να δουλέψουν  στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας χωρίς κριτήρια.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρω ότι δεν γραφώ τα παραπάνω γεγονότα για να κριτικάρω ούτε για να κατηγορήσω τους διασώστες που μπόρεσαν και δουλεύουν χωρίς πιστοποίηση στα Κ.Υ.
Εφόσον μπόρεσαν και προσπέρασαν το εμπόδιο της Πιστοποίησης και της ανεργίας καλά έκαναν.

Όμως αυτά τα γεγονότα μου κίνουν  υποψίες.

 Εφόσον στις ΔΥΠΕ δεν έβαλαν μέχρι σήμερα ως ανώτατο κριτήριο για τον διορισμό στα Κ.Υ  την πιστοποίηση της σχολής του ΕΚΑΒ, …………μήπως συμβεί το ίδιο και με την άδεια άσκησης επαγγέλματος;;

Δηλαδή  οι προλήψεις στις ΔΥΠΕ θα γίνονται από εδώ και πέρα βάση της Πιστοποίησης και της άδεια άσκησης επαγγέλματος ή πάλι τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου;;;; 

                                                                     Μαρία Στρατάκη