Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 7Κ/2014) ΓΙΑ Ε.Κ.Α.Β.




ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
http://www.asep.gr/asep/site/home/Tabs/Apotelesmata+diagonismon/result_sk/ASEP/2865/7k2014_de_pros_apotel.csp


Εκδόθηκαν σήμερα από το ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 7Κ/2014, για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 186 θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου - ειδικότητας ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, στο ΕΚΑΒ, του υπουργείου Υγείας.
 
Οι οριστικοί πίνακες διοριστέων θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από 12 Μαΐου έως και την πάροδο της 21ης Μαΐου 2015.
 
Από την αρχή σημειώνεται ότι σύμφωνα με την υπ' αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode) σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας.
 
Επίσης, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ οι υποψήφιοι που απέστειλαν έντυπες αιτήσεις χωρίς να έχουν υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση αποκλείονται της διαδικασίας και εμφανίζονται σε ξεχωριστό πίνακα μόνο με τον αριθμό ταυτότητας.
 



Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Αρχική Αδεια ασκήσεως επαγγελματος στην ειδικότητα «Διασώστης- Πλήρωμα Ασθενοφόρου» . ΑΘΡΟ 5 - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

 

Άρθρο 05: Μεταβατικές διατάξεις

1. Η Άδεια άσκησης επαγγέλματος χορηγείται επιπλέον:
α. στους κατόχους Άδειας παρακολούθησης προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης πληρωμάτων ασθενοφόρου (Π.Ε.Κ.Π.Α.) του ΕΚΑΒ σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη τουλάχιστον δεκαπενταετή (15ετή ) προϋπηρεσία ως πλήρωμα ασθενοφόρου, με την προσκόμιση βεβαίωσης κύριας ασφάλισης των αντίστοιχων Φορέων.
β. στους κατόχους Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) σε συνδυασμό με αποδεδειγμένη τουλάχιστον πενταετή (5ετή) προϋπηρεσία ως πλήρωμα ασθενοφόρου, με την προσκόμιση βεβαίωσης κύριας ασφάλισης των αντίστοιχων Φορέων, δεδομένου ότι με την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΚΑΒ σε συνδυασμό με την αποκτηθείσα εμπειρία εκ της μακρόχρονης απασχόλησης ως πλήρωμα ασθενοφόρου αναπληρώνεται η εκπαίδευση που παρέχεται με τη φοίτηση και αποφοίτηση στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ.
γ. στους εργαζόμενους με ειδικότητα Πληρώματος Ασθενοφόρου, με αποδεδειγμένη συνεχή προϋπηρεσία τουλάχιστον είκοσι (20) ετών, με την προσκόμιση βεβαίωσης κύριας ασφάλισης από τους αντίστοιχους Φορείς.

2. Η ρύθμιση της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου περιλαμβάνει τα πρόσωπα που πληρούν την οριζόμενη προϋπηρεσία από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης μέχρι την 30-06-2015.
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η παρούσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

 
  • 7 Μαΐου 2015, 08:08 | TAKΗΣ
    MONO ΣΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ!!!
    ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ!!! ΑΛΛΑ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ!!!
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2015, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ, ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑΤΑ!!!
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ ( ΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΧΙ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ) ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ!!!!
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΤΟΠΟ!!!!!

  • 7 Μαΐου 2015, 00:43 | Γιωργος Π.
    Οι διασωστες αποφοιτοι ΙΕΚ-ΕΚΑΒ που εργαζονται ανελιπως στα ασθενοφορα,ειναι αδιαμφισβητητα εκεινοι που δικαιουνται εκ των πραγματων την αδεια.Οσοι διοριστηκαν πληρωματα αλλα εκτελουν επι μακρον αλοτρια καθηκοντα,φυσικα οχι.Οσοι εργαζονται στο τηλεφωνικο κεντρο,ειναι αποφοιτοι ΙΕΚ,αλλα δεν εχουν εμπειρια ασθενοφορου,προτεινω οχι.Οσοι προσπαθησαν αλλα δεν καταφεραν να αποκτησουν το ταχυρυθμο,προτεινω οχι.Κακα τα ψεματα,το ξερουμε ολοι στη δουλεια μας.Η εμπειρια μονο δε φτανει.Ουτε και μονο η θεωρια.Ειναι πολυ σοβαρη δουλεια και ετσι πρεπει να την αντιμετωπισουμε.Πρωτα εμεις,για να καταφερουμε να πεισουμε και τους υπολοιπους.Αλοιως κινδυνευουμε να μεινουμε για παντα τραυματιοφορεις,αλλα με αδεια ασκησεως επαγγελματος!Οσοι φυσικα απο τους παραπανω,παρακολουθησουν επιτυχως το ταχυρυθμο ΙΕΚ και αποκτησουν και εμπειρια στα ασθενοφορα,φυσικα και δικαιουνται την αδεια ισοτιμα.Επισης προτεινω οταν ο διασωστης μετακινιται απο πληρωμα σε αλλα καθηκοντα,να διακοπτεται η ισχυ της.Η παππας παππας η ζευγας ζευγας.
  • 6 Μαΐου 2015, 17:28 | Χρήστος
    Διαβάζοντας τα σχόλια θέλω να σας υπενθυμίσω αλλά και να προτείνω κάποια πράγματα. Είναι πολλοί αυτοί που έχουν πάνω από 15-20 χρόνια εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ αλλά «δεν κατάφεραν για δικούς τους λόγους» να φοιτήσουν στο ταχύρυθμο , άλλοι που δεν πιστοποιήθηκαν για τα προσόντα τους (για ποιο λόγο?) και κάποιοι άλλοι που το κατάφεραν και πήγαν μπροστά. Είναι άλλοι που τους πήγαν στο ΕΚΑΒ για να μην απολυθούν αλλά έκαναν «ταχύρυθμα μαθήματα» λίγων ημερών και μετά βγήκαν στην κίνηση , άλλοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα «ως οδηγοί» σε εταιρίες και κλινικές χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις καιχωρίς ευθύνες , και φυσικά είναι και τα σεμινάρια που κάνουν κάποιοι και μετά αυτοαποκαλούνται διασώστες . Ποιος όμως από τους παραπάνω , με γνώση των διεθνών προτύπων αλλά και λειτουργίας αντίστοιχων φορέων ευρωπαϊκών χωρών, μπορεί να λέγεται «ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ» και να κάνει όσα έχει σπουδάσει και είναι υποχρεωμένος νομικά να κάνει? Γιατί εδώ δεν θέλουμε την γνώση μαζί με την εμπειρία και αλλού το αποζητάμε με μανία? Ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες όταν δεν καλύπτεται νομικά? Πιστεύω ότι την άδεια άσκησης επαγγέλματος πρέπει να την πάρουν μόνο οι πιστοποιημένοι σύμφωνα με την νομοθεσία (γνώσεις-υποχρεώσεις-κατάρτιση- νομική κάλυψη).Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ (ο οργανισμός πρέπει να αποφασίσει για την αναβάθμισή τους) , να δοθεί για ακόμη μια φορά η ευκαιρία για ένταξή τους στο ταχύρυθμο ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να πιστοποιηθούν και να πάρουν και αυτοί την άδεια. Δεν μπορούμε να μένουμε στάσιμοι και καθηλωμένοι στο παρελθόν. Άλλα στοιχεία-επίπεδα μόρφωσης παλαιότερα άλλα σήμερα και άλλα αύριο. Μέχρι τότε , οι έχοντες την άδεια να φέρουν τον τίτλο «ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ» , ενώ όλοι οι άλλοι να φέρουν τον τίτλο «ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗ» με δυνατότητα αναβάθμισης .Φυσικά πρέπει να υπάρχουν διαφορετικοί ρόλοι-υποχρεώσεις και διαφορά στο μισθολογικό.
  • 6 Μαΐου 2015, 15:27 | ΔΗΜΟΣ
    Διαφωνώ πλήρες με το άρθρο β και το γ.
    Δεν είναι δυνατόν να δίνετε άδεια άσκησης επαγγέλματος σε εκείνους που ΔΕΝ έχουν πιστοποίηση του ΟΕΕΚ με ειδικότητα Διασώστης – Πλήρωμα ασθενοφόρου.Έτσι θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε την προνοσοκομειακή φροντίδα του ασθενή και θα μας σέβονται.Τουλάχιστον στα χαρτιά. Τώρα για την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ στην πράξη θέλει πολύ δουλειά αφού είναι στις παρεχόμενες υπηρεσίες του καθένος Διασώστη προς τους ασθενείς.
    Πως είναι δυνατόν κάποιος που φοιτάει μόνο στην γ’ Λυκείου να μπορεί να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο και στα ΤΕΙ.
    Τώρα για τους συναδέλφους που δεν έχουν πάρει πιστοποίηση πρέπει άμεσα να την αποκτήσουν αν θέλουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά σαν Υπηρεσία και να μην έχουμε υπαλλήλους 2 ή 3 ταχυτήτων. Όλοι να είμαστε με τα ίδια προσόντα.
    Καλώ την κυβέρνηση να μην υποπέσει σε παράπτωμα.

    Ευχαριστώ πολύ και ελπίζουμε να εισακουστούμε.
  • 6 Μαΐου 2015, 13:14 | ΡΕΤΣΑΣ ΜΑΡΚΟΣ
    Δεν υπαρχει λογος για αντιπαραθεση. Οποιος ενδιαφερται για την αδεια ασκησης επαγγελματος και δεν εμπιπτει στις διαταξεις της υπουργικης αποφασης μπορει να παρακολουθει τη μονοετη φοιτηση του ΙΕΚ που προσφερεται για ολους τους υπαλληλους του ΕΚΑΒ να αναβαθμιση τις γνωσεις του και να αποκτησει και την Αδεια. Αν και πιστευω θα επρεπε να δινετε με διαβαθμισεις οπως υποστηριζει και ο Φωτης ο Μπαξεβανης.
  • 6 Μαΐου 2015, 13:08 | Aggeliki
    Η άδεια να δοθεί σ΄όσους διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα.Θα πρέπει όμως να υπάρξει κι ένας τρόπος αξιολόγησης του διασώστη.Δουλεύει 20 χρόνια,έχει και το δίπλωμα γ’ κατηγορίας ή είναι απόφοιτος του ΙΕΚ.Μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς το περιστατικό του;Έχει τις δεξιότητες που απαιτούνται;Ο καλός,ο μέτριος,ο άριστος,ο λουφαδόρος,όλοι ίσα κι όμοια πάλι;
    Αξιολόγηση γνώσεων και δεξιοτήτων,αν θέλουμε να κάνουμε κάτι σοβαρό.

  • 6 Μαΐου 2015, 12:06 | ΜΙΧΑΛΗΣ
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ β ΚΑΙ ΤΟ γ!
    ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΜΕ ΣΤΟΙΧΙΩΔΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΩΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ Κ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ
    ΩΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ!!!

  • 6 Μαΐου 2015, 11:13 | Γιώργος Γουζούασης
    Πως είναι δυνατόν ένας που δεν έχει τελειώσει τη σχολή να πάρει την άδεια όταν δεν έχει εκπαιδευτεί; Η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος επισύρει αναβαθμισμένες υποχρεώσεις και δεξιότητες,(π.χ φλεβοκέντηση ,υπεργλωττιδικές συσκευές ,χρήση συσκευών Μονάδων, συνεργασία και εξειδικευμένη βοήθεια αν χρειαστεί σε Ιατρό κλπ) αλλά και μισθολογικά δικαιώματα.Να γίνει ξεκάθαρο ότι η, οποία, άδεια δίνεται στους απόφοιτους της σχολής λόγω και των υποχρεώσεων που πρέπει να αναλάβει αυτός που την κατέχει Υπάρχει ο κίνδυνος όσοι την επιζητούν χωρίς να έχουν τα προσόντα να εκτεθούν ανεπανόρθωτα.
    Κι απ’ ότι διαβάζω καταλαβαίνω ότι οι οδηγοί της ΕΘΕΛ που δουλεύουν στην υπηρεσία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και θα πρέπει να γυρίσουν ή να υπαχθούν σε άλλη Δημ. Υπηρεσία.
  • 6 Μαΐου 2015, 10:43 | φωτης μπαξεβάνης
    Η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος επισύρει αναβαθμισμένες υποχρεώσεις και δεξιότητες, αλλά και μισθολογικά δικαώματα. Υπάρχει ο κίνδυνος όσοι την επιζητούν χωρίς να έχουν τα προσόντα να εκτεθούν ανεπανόρθωτα.
    Μια λύση που θα μπορούσε να σκεφτεί το Υπουργείο, πιστεύω ότι είναι η διαβάθμιση της άδειας με διακριτό καθηκοντολόγιο και πλεονεκτήματα, αναλόγως την προυπηρεσία και τη συμμετοχή σε διάφορα προγράμματα κατάρτησης όπως λόγου χάρη το 9μηνο Π.Ε.Κ.Π.Α. Ευχαριστώ πολύ

  • 6 Μαΐου 2015, 09:04 | ΛΥΜΠΕΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    στο αρθρο 5 παρ.1γ τα ετη να γινουν 15 και οχι 20
  • 5 Μαΐου 2015, 18:21 | Νίκος
    Τι θα γίνει με όσους πιάσαν καρέκλα τηλεφωνητή από την πρώτη μέρα διορισμού και δεν ξέρουν πώς είναι ένα ασθενοφόρο από μέσα, ακόμα κι αν έχουν ΙΕΚ, θα πάρουν κι αυτοί Άδεια???
  • 5 Μαΐου 2015, 16:49 | ΜΑΡΘΑ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΡ.ΦΕΚ 63 22-03-2002 ΚΑΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΙΣΟΤΙΜΟ ΤΙΤΛΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΚΠΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ 13,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ, ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 5 ΠΑΡ, 1ΕΔΑΦ ΩΣ ΕΞΗΣ «ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ, ΜΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑ (12)ΕΤΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

  • 5 Μαΐου 2015, 15:45 | ΜΑΡΙΑ
    Η ΑΔΕΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤ’ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ-ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ. ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΠΕΚΠΑ- ΙΕΚ ΕΚΑΒ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΕ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΑΔΙΚΩΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ.ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΚΡΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ.ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΕΚΠΑ- ΙΕΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΛΤΕ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΕΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.
  • 5 Μαΐου 2015, 15:57 | ΜΑΡΘΑ ΠΕΡΔΙΚΗ
    ΕΧΩ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΡ.ΦΕΚ63 22-03-2002.ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ Γ΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 13,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΩΣ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΕΚΠΑ ΚΑΙ ΙΕΚ ΕΚΑΒ.ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΧΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΑΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ.
  • 5 Μαΐου 2015, 14:17 | Γιωργος
    Καλα οι διασωστες που δουλευουν στα Ασθενοφορα, αυτοι αποδεικνυουν ανετα την προυπηρεσια τους πολυ απλα με τα δελτια Ασθενοφορων που εχουν εργαστει κατα το παρελθον. Οι αλλοι που λεγονται διασωστες και εχουν μετακινηθει σε γραφεια, αποθηκες, στεγασεις κ.λ.π. πως θα αποδειξουν την προυπηρεσια τους στα Ασθενοφορα? Μην στεναχωριεστε υπαρχει τροπος…!!! Τοσα χρονια εβρισκαν τροπους για να βολεψουν κατι κουρασμενους λεβεντες σε διαφορες θεσεις αλλοι βολεψαν τις γυναικες τους και το τσιφλικι συνεχιζεται. Το τραγελαφικο της ολης υποθεσης ομως ειναι το πως μπηκαν σε αυτη την υπηρεσια και ξαφνικα ανακαλυψαν οτι δεν μπορουν να βλεπουν αιμα ακουσον ακουσον, σε υπηρεσια εκτακτων και επειγοντων περιστατικων που δεν υπαρχει περιπτωση 1 στο εκατομμυριο να μην δεις αιμα. Και ομως υπαρχει σε θεσεις που δεν θα το δεις ποτε…. Ευχομαι η αδεια να παει σε ατομα που αξιζουν να κανουν αυτη τη δουλεια, εχουν γεννηθει γι αυτη τη δουλεια γιατι ειναι επαγγελματιες.
  • 5 Μαΐου 2015, 14:36 | Γεώργιος Λέτσιος
    Ας γίνει ξεκάθαρο οτι η οποία άδεια δίνεται στους κατόχους της σχολής λογο και των υποχρεώσεων που πρέπει να αναλάβει αυτός που την κατέχει π.χ φλεβοκέντηση ,υπεργλωττιδικές συσκευές ,χρήση συσκευών Μονάδων, συνεργασία και εξειδικευμένη βοήθεια αν χρειαστεί σε Ιατρο κλπ κανένας δεν το σκέφτηκε αυτό σε σχέση με τους νόμους φυσικά και όλοι πρεπει να πάρουν άδεια αλλά με διαβαθμίσεις Όστε να προστατευθούν και αυτοι που δεν έχουν την γνώση που περέχει η σχολή με την ίδια λογική οι νοσοκόμοι μετα απο κάποια χρόνια μπορούν να γίνουν νοσηλευτές με της ίδιες υποχρεώσεις και άδεια επαγγέλματος
  • 5 Μαΐου 2015, 13:58 | ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ΑΡ. 2/1997 ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 18/10-04-1997 ΚΑΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΣΘ/ΡΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΟΠΟΙΣΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΙΣΟΤΙΜΟ ΤΙΤΛΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΚΠΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ 17 ΕΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ,ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 5 ΠΑΡ. 1 ΕΔΑΦ Γ ΩΣ ΕΞΗΣ » . στους εργαζόμενους με ειδικότητα Πληρώματος Ασθενοφόρου, με αποδεδειγμένη συνεχή προϋπηρεσία τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ετών, με την προσκόμιση βεβαίωσης κύριας ασφάλισης από τους αντίστοιχους Φορείς».
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 5 ΠΑΡ. 2 ΩΣ ΕΞΗΣ «Η ρύθμιση της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου περιλαμβάνει τα πρόσωπα που πληρούν την οριζόμενη προϋπηρεσία από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης μέχρι την 31-12-2015″.
  • 5 Μαΐου 2015, 13:58 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΥΚΙΡΗΣ
    Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους που εχουν προϋπηρεσία π.χ (10)έτη και όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται στα Κέντρα Υγείας στα ασθενοφόρα και απασχολούνται στα επείγοντα περιστατικά τόσα χρονια τι θα γίνει???
    Τα εικοσι(20) ετοι ειναι παρα πολλα…πρεπει να το αλλαξετε…Τόσα χρονια που εργαζόμαστε στα επείγοντα είμασταν ικανοί και τωρα όχι…
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ…ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΤΑ (20) ΕΤΟΙ …ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

  • 4 Μαΐου 2015, 20:14 | Αστέριος
    Οι εργαζόμενοι με ειδικότητα Πληρώματος Ασθενοφόρου, με αποδεδειγμένη συνεχή προϋπηρεσία τουλάχιστον είκοσι (20) ετών, με την προσκόμιση βεβαίωσης κύριας ασφάλισης από τους αντίστοιχους Φορείς.Και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους που εχουν προϋπηρεσία π.χ (10)έτη και όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται στα Κέντρα Υγείας στα ασθενοφόρα και απασχολούνται στα επείγοντα περιστατικά τόσα χρονια τι θα γίνει.Τόσα χρονια που εργαζόμαστε στα επείγοντα είμασταν ικανοί και τωρα όχι.

     ΠΗΓΗ:http://www.opengov.gr/yyka/?p=1217#comments

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για την «Άδεια άσκησης επαγγέλματος Διασώστη- Πληρώματος Ασθενοφόρου»

Το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης θα τεθεί  σε δημόσια διαβούλευση με τίτλο: «Καθορισμός των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθώς και κάθε άλλης λεπτομέρειας σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης Άδειας άσκησης Επαγγέλματος στην ειδικότητα «Διασώστης- Πλήρωμα Ασθενοφόρου».

 

 






Δείτε εδώ το προηγούμενο Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης με ημερομηνία 4/6/2014