Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. αρνείται την επικοινωνία με τους αδιόριστους διασωστες ΕΚΑΒ που περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της Πιστοποίησης.


Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. 

Απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους Αδιόριστους Διασωστες Πλήρωματα Ασθενοφόρου της σχολής του Ε.Κ.Α.Β με αφορμή την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 7Κ/2014 απο την οποία κινδυνεύουμε να αποκλειστούμε καθώς ο αρμόδιος φορέας πιστοποίησης προσόντων Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. 3μήνες μετα την ολοκλήρωση των εξετάσεων δεν έχει ανακοινώσει τα αποτελέσμα αυτών, με κίνδυνο τον αποκλεισμό μας απο το δικαίωμα της μοριοδότησης.

Ο Ε.Ο.Π.Π .Ε.Π. αρνείται κάθε επικοινωνία μαζί μας και στις ελάχιστες περιπτώσεις που αυτό επιτυγχάνεται η συμπεριφορά τους απέναντι μας είναι απαράδεκτη. Δεν μπορώ να γνωρίζω τις πιθανές συντεχνίες που κρύβονται πίσω απο την άρνηση της ορθής επικοινωνίας μας με τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και τα συμφέροντα που πιθανόν να υπάρχουν. Τα δικαιωματά μας ως Απόφοιτοι Διασώστες Πλήρωματα Ασθενοφόρου καταπατούνται με τρόπο βάναυσο και αντιδημοκρατικό, με την πρόσληψη Ακατάλληλων Ανειδίκευτων Οδηγών σε θέσεις που αφορούν αποκλειστικά Πιστοποιημένους Διασωστες της Σχολής του Ε.Κ.Α.Β.


 Δεν μας παίρνουν απλά τις θέσεις εργασίας αλλά υποβαθμίζουν την υγεία καθώς ειναι Ακατάλληλοι χωρίς Πιστοποιημένες Γνώσεις και το βασικότερο όλων χωρίς αγάπη για αυτό που έχουν καλεστεί να κάνουν. Τα προβληματά μας είναι πολλά και ένα απο τα πιο σοβαρά είναι η Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος που δεν μας παρέχεται.

 Όλα αυτά είναι που μας ενώνουν, έτσι λοιπόν συλλογικά και όχι ατομικά πρέπει να κινηθούμε προς πάσα κατεύθυνση ώστε η φωνή μας να ακουστεί και η κοινωνία να μάθει οτι εμείς οι Διασώστες Πληρώματα Ασθενοφόρου δεν είμαστε ανειδίκευτοι οδηγοί αλλά άτομα καταρτισμένα στην Επείγουσα Προνοσοκομιακή Φροντίδα, με αγάπη για την δουλειά και τον συνάθρωπο. Σας καλώ όλους συντονισμένα και με αφορμή την ορκομοσία της νεας κυβέρνησης, να οργανώσουμε συνάντηση με τον υπουργο υγειας Κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και την προβολή αυτής απο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Παρακαλώ όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια μας, ας μου δηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω ''Inbox'', καθώς κάνω προσπάθειες ωστε να δωθεί η δυνατότητα σε όλους έναντι μικρού χρηματικού ποσού να μεταβούμε με λεωφορεία στην Αθήνα.


Κείμενο:Dimitrios Liopiaris, https://www.facebook.com/dimitrios.liopiaris

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Νέα προθεσμία στον ΑΣΕΠ για τις 186 θέσεις στο ΕΚΑΒ

 
 
Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 24ης Φεβρουαρίου 2015, ημέρας Τρίτης.
  • Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην Προκήρυξη του ΑΣΕΠ 7Κ/2014 (ΦΕΚ 19/23-12-2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), η οποία αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου – ειδικότητας Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας, επαναπροσδιοριζόμενη κατά τα ανωτέρω, αρχίζει στις 4 Φεβρουαρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και λήγει τη 18η Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τετάρτη.
  • Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
Α.Σ.Ε.Π.
Αίτηση για την Προκήρυξη 7Κ/2014
Κατηγορία: Δ.Ε.
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 24ης Φεβρουαρίου 2015, ημέρας Τρίτης.
 

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Νέος πρόεδρος στο ΕΚΑΒ ο κ. Νίκος Παπαευσταθίου

κ. Νίκου  Παπαευσταθίου

Ο διορισμός του ανακοινώθηκε με την Υπουργική Απόφαση Α2β/Γ.Π.οικ.113358 η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 31/12/ 2014 (ΦΕΚ 846/ΥΟΔΔ)

 

Νέο πρόεδρο τοποθέτησε στο ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, σε αντικατάσταση του απόστρατου του Πολεμικού Ναυτικού κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ο οποίος παραιτήθηκε για να πολιτευτεί.

Ο διορισμός του νέου επικεφαλής, κ. Νίκου  Παπαευσταθίου, ανακοινώθηκε με την Υπουργική Απόφαση Α2β/Γ.Π.οικ.113358 η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 31/12/ 2014 (ΦΕΚ 846/ΥΟΔΔ).

Ο κ. Παπαευσταθίου, ο οποίος μέχρι πρότινος βρισκόταν στο Κέντρο Αποκατάστασης Φιλοκτήτης του Ομίλου ΙΑΣΩ, έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος και πρόεδρος του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2005 – 2006 ήταν αντιπρόεδρος, επί υπουργίας Νικήτα Κακλαμάνη, και το διάστημα 2007 τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου από τον τότε υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2010.

Νέος πρόεδρος, «παλαιά» προβλήματα

 
Το τελευταίο δίμηνο το ΕΚΑΒ δοκιμάστηκε από τις ζωτικές ελλείψεις σε δυναμικό και οχήματα ενώ η θητεία του απερχόμενου διοικητή κ. Παπαγιαννίδη σκιάστηκε από τρία περιστατικά στη Σάμο τα οποία είχαν μοιραία κατάληξη καθώς δεν πρόλαβε να τα διακομίσει σε νοσοκομείο το ΕΚΑΒ. Μάλιστα, ο πρώτος θάνατος, στα τέλη Νοεμβρίου ενός 34χρονου πολύτεκνου πατέρα, είχε οδηγήσει σε παραίτηση τον κ. Παπαγιαννίδη η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας επισημαίνουν πως η κάλυψη της κενής θέσης του διοικητή του ΕΚΑΒ στην παρούσα φάση είναι πολύ σημαντική για την επόμενη μέρα του Κέντρου, το οποίο καλείται να διεκπεραιώσει χιλιάδες διακομιδές με παλαιά οχήματα. Τα 170 ασθενοφόρα που κινούνται στο λεκανοπέδιο σε σύνολο 570 που κυκλοφορούν σε όλη την επικράτεια αποτελούν οχήματα παλαιά, που «βγάζουν» πολλές βλάβες και φθορές.



Είναι ενδεικτικό ότι με μία από τις τελευταίες για το προηγούμενο έτος αποφάσεις του ο κ. Βορίδης ενέκρινε ποσό 360.000 ευρώ για την επισκευή των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Την ίδια στιγμή, ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων οχημάτων συμπληρώνει τρία χρόνια…εν εξελίξει. Αφορά την προμήθεια 167 νέων ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων, ύψους 13,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΚΑΒ η διαδικασία των προμηθειών των ασθενοφόρων εμφανίζει όλες τις γραφειοκρατικές και νομικές εμπλοκές που χαρακτηρίζουν ανάλογους διαγωνισμούς στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να τον έχουν μετατρέψει σε έναν κυριολεκτικά μαραθώνιο διαγωνισμό.


Πηγη:ΘΕΜΑ.GR

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ





Αθήνα, 02 Ιανουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 2190/1994 και τη ΔΙΔΑΔ/Φ.18.27/2172/οικ.56 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της 2ας Ιανουαρίου 2015, κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος απαγορεύεται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει.
Επισημαίνεται ότι η παραπάνω απαγόρευση αφορά όχι μόνο τις τελικές πράξεις αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές πράξεις ή/και αποφάσεις, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης της σύνθετης διοικητικής ενέργειας (διορισμού ή πρόσληψης). Δηλαδή δεν δημοσιεύονται προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων προσωπικού ούτε πράξεις διορισμού, δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για πρόσληψη προσωπικού, δεν δημοσιεύονται πίνακες επιλογής προσωπικού τακτικού ή έκτακτου, δεν υπογράφονται πράξεις διορισμού. Οι σχετικές διαδικασίες που είχαν ήδη κινηθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, δηλαδή αναστέλλονται προσωρινά, και συνεχίζονται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.
Κατά συνέπεια, κατόπιν της δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών (Π.Δ. 173/2014, ΦΕΚ 277/Α/31.12.2014), από την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015 μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που θα προκύψει (κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος) από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού του ΑΣΕΠ που εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση. Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ή ενστάσεων που είχαν ανακοινωθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής και μέχρι τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση εναπομείναντος χρονικού διαστήματος έως την εκπνοή τους.
Οι φορείς των οποίων οι διαδικασίες πρόσληψης εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση και ελέγχονται από το ΑΣΕΠ οφείλουν να προσαρμόσουν τις σχετικές ενέργειές τους σύμφωνα με τα ανωτέρω.