Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ετοιμος ο διαγωνισμός για 200 θέσεις στο ΕΚΑΒ



Στα... συρτάρια του ΑΣΕΠ βρίσκεται η προκήρυξη για τις 200 θέσεις στο Εθνικό Κέντρο Aμεσης Βοήθειας σε όλη τη χώρα, καθώς το αίτημα έχει ήδη υποβληθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή από τον Μάρτιο και έχει συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.



Ετοιμος ο διαγωνισμός για 200 θέσεις στο ΕΚΑΒ

Μοναδικό πρόβλημα στην πλήρωση των θέσεων τακτικού προσωπικού στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, είναι η αδυναμία ορισμού νέας Κυβέρνησης που θα σήμαινε αυτομάτως το «ξεπάγωμα» της προκήρυξης. Πηγές του υπουργείου Υγείας αλλά και του ΑΣΕΠ εκτιμούν πως αμέσως μόλις τακτοποιηθεί η εκλογική εκκρεμότητα, ο διαγωνισμός για Διασώστες στο ΕΚΑΒ θα ενεργοποιηθεί κατά προτεραιότητα, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων του Κέντρου σε εξειδικευμένο προσωπικό.
Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία προκήρυξη για το ΕΚΑΒ είχε εκδοθεί το 2008 και έκτοτε έχουν δημιουργηθεί μεγάλα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό, λόγω των συνταξιοδοτήσεων που έχουν μεσολαβήσει.

Προσόντα
 
Ο νέος διαγωνισμός θα γίνει από το ΑΣΕΠ, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν η πρόσληψη θα γίνει μέσω των κυλιόμενων πινάκων, όπου υπάρχει η ειδικότητα ΔΕ Πλήρωμα Ασθενοφόρου. Ο τρόπος αυτός ωστόσο δεν ενδείκνυται λόγω των χρονικών καθυστερήσεων που συνεπάγεται, δεδομένου ότι ο κυλιόμενος πίνακας δεν έχει ακόμη την τελική του μορφή και θα πρέπει να προηγηθεί σχετική προκήρυξη. Έτσι για λόγους συντομίας χρόνου, μπορεί το ΕΚΑΒ να καταφύγει στη λύση της μεμονωμένης προκήρυξης, ώστε έως το τέλος του καλοκαιριού να έχει εντάξει στο δυναμικό του τους νέους Διασώστες.

Πάντως ήδη έχουν οριστεί από το υπουργείο Εργασίας οι 14 θέσεις που καλύπτονται από άτομα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν.2643/98. Οι θέσεις αυτές αφορούν 5 θέσεις ΑΜΕΑ (στην Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία), 4 θέσεις τριτέκνων (στην Αττική, την Ηλεία και τη Σαντορίνη), 3 θέσεις πολύτεκνων (στην Αττική, την Κέρκυρα και την Πάρο), μία θέση Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης (στην Αττική), και μία θέση Ανάπηρου Πολέμου (στην Αττική).
Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει:
- Να διαθέτουν δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης» του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
- Να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1986 και οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Στα προσόντα που θα μετρήσουν για τις περισσότερες θέσεις του διαγωνισμού ανήκουν η εμπειρία των υποψηφίων, η εντοπιότητα (για τις θέσεις στην περιφέρεια), καθώς και η κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης Γ' κατηγορίας.


Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ






                                                                                                  Τρίτη  24 Ιουνίου του 2014





          Πληροφορούμε τα μέλη του σωματείου μας οτι  σήμερα, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου κ. Γεώργιος Ραφτέλης διέθεσε το Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου  στο Πανελλήνιο Σωματείο Αδιόριστων Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρου ΕΚΑΒ  « ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ », αφού του  το ζητήσαμε προ τεσσάρων ημερών,  για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των μελών μας.
      Το Πνευματικό Κέντρο είναι κλειστό την Κυριακή 6 Ιουλίου που θα γίνει η συνάντηση  και θα άνοιγε μόνο για εμάς.
     Αναγκαστήκαμε να το ακυρώσουμε για το λόγο του ότι πολλά από τα μέλη του σωματείου μας δεν είναι από την Αθήνα και δεν διευκολύνονται να έρθουν στο Ζεφύρι, αλλά χρειάζονται ένας χώρο εύκολης πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνα. 
     Σημαντικό ρόλο στην απόφαση να μην  πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο Ζεφύρι είναι ο ίσως λίγο παράλογος φόβος μελών του σωματείου μας για το Ζεφύρι λόγω της εικόνας που προβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την περιοχή .

    Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Ζεφυρίου κ. Γεώργιος Ραφτέλης   και το δημοτικό συμβούλιο Ζεφυριου για την διάθεση του κτιρίου.

                                                                                        Πρόεδρος
                                                                                   Στρατάκη Μαρία




Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου κ. Γεώργιος Ραφτέλης

 

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ- ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΕΚΑΒ)


                                                                                                                    Αθήνα 18/06/2014

Προς όλους του αδιόριστους διασωστες της σχολής ΕΚΑΒ πτυχιούχους και μαθητές.
Ελάτε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε από κοντά τα προβλήματα μας .
Να βρούμε τρόπους να αντιδράσουμε εναντία στην άγρια και ντροπιαστική καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, αλλά και των δικαιωμάτων ολόκληρου του ελληνικού λαού για παροχή αξιοπρεπούς προνοσοκομειακής φροντίδα.
Μην περιμένετε από άλλους να κάνουν αυτό που εμείς οι ίδιοι πρέπει να κάνουμε. Βλέπεται ότι αξιοκρατία δεν υπάρχει πουθενά , αλλά μονό βισματοκρατοκρατια και επί το πλείστον αναξιοκρατία.
Όσο μένουμε άπραγοι η κατάσταση διαρκώς θα χειροτερεύει.
Ως πότε θα κάθεστε και θα περιμένετε και θα παρακαλάτε άλλους να κάνουν αυτό που εσείς οι ίδιοι πρέπει να διεκδικήσετε.
Το όπλο στα χέρια μας πλέον είναι έτοιμο και είναι το Πανελλήνιο Σωματείο Αδιόριστων Διασωστων – Πληρωμάτων Ασθενοφόρου ΕΚΑΒ «ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ». Έλατε να το οπλίσουμε.
Μην παραπονιέστε και φωνάζετε μόνο μέσα από το facebook.
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.
Μόνο ενωμένοι και οργανωμένοι σε ένα κοινό σκοπό θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει με αξιοκρατία.
Για να κανονίσουμε συνάντηση με σκοπό προτάσεις και λύσεις σχετικά με τα προβλήματα μας σαν ειδικότητα και γενικότερα για το σωματείο ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ, στείλτε σε αυτό το e-mail : m_thiela@otenet.gr όσοι θέλετε να βρεθείτε στην συνάντηση ,κι εμείς ,αν μαζευτεί ένας ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχής σε αυτή την συζήτηση θα κανονίσουμε μέρα, ώρα και τόπο συνάντησης. Ενημερώστε όσους αδιόριστους διασωστες γνωρίζεται και ελάτε όλοι μαζί.
Η τύχη όλων μας βρίσκεται στην συμμετοχή σας σε αυτό το σωματείο, δώστε έστω δέκα ευρώ όσοι δουλεύεται και έχετε την οικονομική δυνατότητα (ακόμα και αυτό το μικρό ποσό είναι σημαντικό)για να πάρουμε το σωματείο από τη δικηγόρο και να προχωρήσουμε σε νόμιμες εκλογές.
Το σπουδαιότερο όμως από όλα είναι η δύναμη της συμμετοχής σας. Έλατε να παλέψουμε όλοι μαζί και να αλληλοβοηθηθούμε.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΝΕΝΟΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.


                                                                                     Πρόεδρος ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ
                                                                                             Στρατάκη Μαρία

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ - ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΕΚΑΒ (ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ)

   

Το πανελλήνιο σωματείο αδιόριστων διασωστων πληρωμάτων ασθενοφόρου ΕΚΑΒ (ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ) είναι νόμιμο και έτοιμο.

Δεν έχει δημοσιευτεί  όμως από τη δικηγόρο λόγο του ότι δεν έχει πληρωθεί για την δουλεία της  ολόκληρο το ποσό που ζήτησε ,αλλά μονό μέρος αυτού και περιμένει την υπόλοιπη  πληρωμή της.

Τα μέλη του σωματείου  ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ είναι σχεδόν όλα άνεργα και δεν μπορούν να δώσουν το ποσό που χρειάζεται.

Το ΚΥΡΙΟ  μέλημα του σωματείου μας  είναι να κινηθεί δικαστικά για την ΑΔΕΙΑ  ΑΣΚΗΣΗΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ (το μόνο εμπόδιο για την προέλαση ανειδίκευτων στο ΕΚΑΒ, ΔΥΠΕ και γενικότερα στα ασθενοφόρα)   …. αλλά γι αυτό  θα χρειαστούν πάλι χρήματα για την αμοιβή του δικηγόρου .
Το θέμα έχει κολλήσει  λόγο οικονομικών προβλημάτων.
Διαφορετικά εδώ και δυο χρόνια θα είχαμε κινηθεί δικαστικός γι αυτό το θέμα.






Πρόεδρος  ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ

Μαρία Στρατάκη

 Facebook ΠΑ.Σ.ΑΔΠΑ.ΕΚΑΒ:https://www.facebook.com/pages/%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%91%CE%94%CE%A0%CE%91%CE%95%CE%9A%CE%91%CE%92/195781620464453