Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ετοιμος ο διαγωνισμός για 200 θέσεις στο ΕΚΑΒ



Στα... συρτάρια του ΑΣΕΠ βρίσκεται η προκήρυξη για τις 200 θέσεις στο Εθνικό Κέντρο Aμεσης Βοήθειας σε όλη τη χώρα, καθώς το αίτημα έχει ήδη υποβληθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή από τον Μάρτιο και έχει συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.



Ετοιμος ο διαγωνισμός για 200 θέσεις στο ΕΚΑΒ

Μοναδικό πρόβλημα στην πλήρωση των θέσεων τακτικού προσωπικού στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, είναι η αδυναμία ορισμού νέας Κυβέρνησης που θα σήμαινε αυτομάτως το «ξεπάγωμα» της προκήρυξης. Πηγές του υπουργείου Υγείας αλλά και του ΑΣΕΠ εκτιμούν πως αμέσως μόλις τακτοποιηθεί η εκλογική εκκρεμότητα, ο διαγωνισμός για Διασώστες στο ΕΚΑΒ θα ενεργοποιηθεί κατά προτεραιότητα, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων του Κέντρου σε εξειδικευμένο προσωπικό.
Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία προκήρυξη για το ΕΚΑΒ είχε εκδοθεί το 2008 και έκτοτε έχουν δημιουργηθεί μεγάλα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό, λόγω των συνταξιοδοτήσεων που έχουν μεσολαβήσει.

Προσόντα
 
Ο νέος διαγωνισμός θα γίνει από το ΑΣΕΠ, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν η πρόσληψη θα γίνει μέσω των κυλιόμενων πινάκων, όπου υπάρχει η ειδικότητα ΔΕ Πλήρωμα Ασθενοφόρου. Ο τρόπος αυτός ωστόσο δεν ενδείκνυται λόγω των χρονικών καθυστερήσεων που συνεπάγεται, δεδομένου ότι ο κυλιόμενος πίνακας δεν έχει ακόμη την τελική του μορφή και θα πρέπει να προηγηθεί σχετική προκήρυξη. Έτσι για λόγους συντομίας χρόνου, μπορεί το ΕΚΑΒ να καταφύγει στη λύση της μεμονωμένης προκήρυξης, ώστε έως το τέλος του καλοκαιριού να έχει εντάξει στο δυναμικό του τους νέους Διασώστες.

Πάντως ήδη έχουν οριστεί από το υπουργείο Εργασίας οι 14 θέσεις που καλύπτονται από άτομα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν.2643/98. Οι θέσεις αυτές αφορούν 5 θέσεις ΑΜΕΑ (στην Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία), 4 θέσεις τριτέκνων (στην Αττική, την Ηλεία και τη Σαντορίνη), 3 θέσεις πολύτεκνων (στην Αττική, την Κέρκυρα και την Πάρο), μία θέση Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης (στην Αττική), και μία θέση Ανάπηρου Πολέμου (στην Αττική).
Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει:
- Να διαθέτουν δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης» του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
- Να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1986 και οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Στα προσόντα που θα μετρήσουν για τις περισσότερες θέσεις του διαγωνισμού ανήκουν η εμπειρία των υποψηφίων, η εντοπιότητα (για τις θέσεις στην περιφέρεια), καθώς και η κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης Γ' κατηγορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου