Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Μπορούν οι παλαιοί εκαβίτες να διαφυλάξουν τα συμφέροντα και τις θέσεις των Πιστοποιημένων διασωστών ΕΚΑΒ;

 

Το ΙΕΚ ΕΚΑΒ, μαγική εικόνα.

Κάτι με ενοχλούσε ανέκαθεν στην επιχειρηματολογία των απανταχού εκπροσώπων μας, αλλά το εντόπισα τις τελευταίες μέρες,σ' αυτήν την ιστορία με τις μετατάξεις των Δημοτικών υπαλλήλων.

Όλοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι, το ΕΚΑΒ πρέπει να στελεχώνεται και να λειτουργεί με εκπαιδευμένο προσωπικό. Γενικώς και αορίστως όμως. Την μαγική φράση "πιστοποιημένος Διασώστης ΙΕΚ" όμως, δεν την άκουσα από κανέναν.

Δίνει μ' αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα στον οποιονδήποτε δημοσιογράφο να του απαντήσει "πάρτε τους διοικητικούς από τον Δήμο και εκπαιδεύστε τους".

Αν όμως βρισκόταν ένας να δηλώσει ότι, "για να προσληφθεί κάποιος στο ΕΚΑΒ, σε θέση που έχει οποιαδήποτε επαφή με τον πάσχοντα, πρέπει να είναι πτυχιούχος ΙΕΚ", η συζήτηση θα είχε τελειώσει προ ΕΘΕΛ.

Πως όμως να υποστηρίξει κάποιος κάτι ξένο; Κάτι που δεν το έχει ο ίδιος; Υποχρεωτικά λοιπόν πατάει σε δύο βάρκες και στο παραμικρό κούνημα πέφτει στη θάλασσα! Και την πληρώνει το ΕΚΑΒ.

Η λύση είναι μία και εδώ. Για τέτοια και παρόμοια ζητήματα, το ΕΚΑΒ να εκπροσωπείται στο Υπουργείο και στα ΜΜΕ, μόνο από συνδικαλιστές πτυχιούχους ΙΕΚ.
Πηγή:   blog :Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ  VIDEO
ΕΚΑΒ -ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ  ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΑΝΙΔΕΑ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
 


Δυστυχώς οι συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ ΟΙ οι οποίοι δεν είναι πιστοποιημένοι απόφοιτοι από τη σχολή του ΕΚΑΒ, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μια τέτοια συζήτησης οσο και αν οι ίδιοι θέλουν να υποστηρίξουν  την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ  και τα παιδιά  από τη σχολή ΙΕΚ ΕΚΑΒ.
Δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε δύο βασικές ερωτησεις σχετικά με τις μετατάξεις ανειδίκευτων η οποίες είναι: 

-       α.    Εσείς όταν διοριστήκατε στο ΕΚΑΒ είχατε σπουδάσει Διασωστης  ;
-     β.     Πριν διοριστείτε στο ΕΚΑΒ είχατε πτυχίο;

Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ  τότε πως μπορούν να αρνηθούν τις μετατάξεις ανειδίκευτων αφού όταν διορίστηκαν οι ίδιοι  ανήκαν στην κατηγορία των ανειδίκευτων η σπούδασαν μετά τον διορισμό τους στο ΕΚΑΒ , οπότε δεν μπορούν να αρνηθούν πάλι τις μετατάξεις αν αυτές συνοδεύονται από μια μικρή ίσως και ανούσια εκπαίδευση ;
Αυτό το κείμενο δεν γράφτηκε  αρνητικά για κανέναν συνδικαλιστή του ΕΚΑΒ, ειδικά γι αυτούς τους ανειδίκευτους που κατάλαβαν την ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού υγείας  στο δρόμο και βοήθησαν στην δημιουργία της σχολής.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Α.Δ.Π.Α Αδιόριστοι Διασώστες Πληρώματα Ασθενοφορου