Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Βουλιάζει οικονομικά το ΕΚΑΒ ......


Χωλαίνουν τα οικονομικά του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, κι αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος να προκύψουν σοβαρές δυσλειτουργίες σε βάρος των πολιτών.


 Σύμφωνα με έγγραφο της διοίκησης του ΕΚΑΒ προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, το ΕΚΑΒ χρωστά περίπου 7.900.000 ευρώ σε πρατήρια υγρών καυσίμων, αντιπροσωπείες ανταλλακτικών, συνεργεία κτλ., κι αν δεν εξοφληθούν οι οφειλές, τότε θα διακοπεί η συνεργασία. Απλήρωτα παραμένουν επίσης τα πληρώματα των ασθενοφόρων για διακομιδές εκτός έδρας από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι σήμερα, ποσό που αγγίζει τα 546.520,80 ευρώ.
Αίτημα της διοίκησης του ΕΚΑΒ είναι να εγκριθεί το συνολικό ποσό των 32.500.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των λειτουργικών δαπανών για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2012. Ωστόσο, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υγείας υποδεικνύει τη μείωση του ποσού κατά 17.500.000 ευρώ.
«Σε περίπτωση μη άμεσης οικονομικής ενίσχυσής του ΕΚΑΒ, η υπάρχουσα οικονομική δυσπραγία θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες δυσμενείς επιχειρησιακές καταστάσεις που θα έχουν άμεση αρνητική επίδραση στη λειτουργία του», τονίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΑΒ.
 

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχει ασθενοφόρο στο Οροπέδιο Λασιθίου το απογευμα ...




Σε μια σοβαρή καταγγελία ως προς την κάλυψη της περιοχής τους από ασθενοφόρο προχώρησαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Τζερμιάδου, που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Με επιστολή τους προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, την ΔΥΠΕ Κρήτης και προς τον Δήμο Οροπεδίου καταγγέλλουν πως επί 3 μήνες η περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου δεν καλύπτεται από ασθενοφόρο τις απογευματινές ώρες, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αναλυτικά, στο κείμενο της επιστολής που δημοσιεύει το
flashnews.gr αναφέρεται:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ( υπενθυμίσουμε ) για το πρόβλημα που υπάρχει στο Οροπέδιο Λασιθίου που αφορά την κάλυψη της περιοχής με ασθενοφόρο. Εδώ και 2-3 μήνες μετά την αποχώρηση και δεύτερου υπαλλήλου από τον Τομέα E.K.A.B. Οροπεδίου Λασιθίου καθημερινά πλέον ( εκτός 1-2 ημερών το μήνα ) δεν υπάρχει ασθενοφόρο για την καλυψη της περιοχής κατά το απογευματινό οκτάωρο. Δεδομένης της αύξησης του ντόπιου πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες αλλα και την παρουσία τουριστικής κίνησης θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση εξεύρεση λύσης έτσι ώστε να υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο στην περιοχή για όλο το 24ωρο».

Την επιστολή υπογράφουν οι Ιατροί του Κ.Υ. Τζερμιάδων :
Αλεξανδρόπουλος Αργύριος
Γουγουρέλα Ευπραξία
Ζαχαριάδου Γεσθημανή
Παπανικολάου Θεόδουλος
Φιλιππίδης Αντώνιος

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Τραύματα μαλακών μορίων - Τραύματα τενόντων - πρώτες βοήθειες για πολίτες!

Τραύματα μαλακών μορίων




Προκαλούνται από ποικίλα αίτια, μαχαίρια, πυροβόλα όπλα, ξύλα , πέτρες κ.τ.λ.
Εκτιμήστε την έκταση, βαρύτητα και ρυπαρότητα τους.
Κάντε τις ίδιες ενέργειες όπως και για τα τραύματα των ανοιχτών καταγμάτων.
Χορηγείστε αντιτετανική αγωγή
Αν το τραύμα είναι μεγάλο ακινητοποιήστε το μέλος με νάρθηκα.







Τραύματα τενόντων


Πρόκειται συνήθως για τους τένοντες του χεριού – καρπού και λιγότερο συχνά του ποδιού. 
Προκαλούνται συνήθως από τέμνοντα όργανα.
 Εφαρμόστε ότι και στα τραύματα μαλακών μορίων και ελέγξτε την κινητικότητα των δάκτυλων, ώστε να διαγνώσετε η να αποκλείσετε διατομή τενοντος. 
Επιδέστε άσηπτα και διακομίστε στο νοσοκομείο.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ -ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS





Γιατί κανείς από όλους τους αδιόριστους διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ  που έχουν δουλεψει ή δουλευουν ακομη ως επικουρικο προσωπικο δεν γραφει αυτα που συναντησε?
Ασχετους απλους οδηγους που δουλευουν με χαλασμενα ασθενοφορα εν γνωση τους και οταν τους το λες απαντανε "μερικα πραγματα τα εχω μυστικα"!!!

Πχ δεν λειτουργει το ψεκαστικο για το νερο στους υαλοκαθαριστηρες?

Δεν ανοιγει η πορτα του ασθενοφορου??

Δεν πειραζει μωρε δεν εγινε τιποτα.

Εμενα ομως με πειραζει οταν παιρνω αυτο το ασθενοφορο γιατι προεχει η ασφαλεια μου και η ασφαλεια του γιατρου και του ασθενους.

Δεν εχετε συναντησει ποτε οδηγους σε Κεντρο Υγειας που δουλευουν αλλου και τους παιρνουν τηλ οταν συμβει περιστατικο???

Βεβαια μπορει και να μην βρουν τον οδηγο γιατι δεν θα πιανει το κινητο του,αλλα δεν βαριεσαι,δεν πειραζει ας πεθανει καποιος περιμενοντας!!!
Αφου λοιπον αυτοι οι ανθρωποι δεν πατανε το ποδι τους στη δουλεια με την ανοχη των γιατρων που απ'οτι φαινεται ουτε εκεινοι ενδιαφερονται για το αν θα εχουν οδηγο να μεταφερει το περιστατικο ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
Οδηγοι μεθυσοι που μεταφερουν ανθρωπους που δεν φταινε σε τιποτα,προκαλουν τροχαια μεθυσμενοι με ασθενη στο ασθενοφορο και μενουν ατιμωρητοι(!!!), που πηγαινουν σε περιστατικα και γελανε με αυτο που βλεπουν λογω αγνοιας και ηλιθιοτητας κυριως!
Προσωπικα απευθυνθηκα σε γιατρους που δειχνουν να ενδιαφερονται για τη δουλεια αλλα φυσικα υποστηριζαν τους μονιμους και μου ειπαν να μην ασχοληθω και μαλιστα με εθαψαν παρεα με τον τρισαθλιο οδηγο ασθενοφορου!!
Επικρατει κλιμα φοβιας και καλα θα κανει το ΕΚΑΒ να παρει θεση και να ειναι διπλα σε ολους οσους τελειωσαν τη σχολη και δουλευουν ως επικουρικο προσωπικο.
Αυτοι πρεπει να φυγουν για να μπορεσουμε να δουλεψουμε εμεις.

Ερωτηση απο Δ.Γ. Αδιοριστη διασωστης- Πληρωμα Ασθενοφορου ΕΚΑΒ

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΠΝΕΜΟΘΩΡΑΚΑΣ ΥΠΟ ΤΑΣΗ - ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ- ( Α.Δ.Π.Α - Ε.Κ.Α.Β)




ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



Μετάφραση και υπότιτλοι: Στρατάκη Μαρία 10/4/2012
ΠΝΕΜΟΘΩΡΑΚΑΣ ΥΠΟ ΤΑΣΗ - ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ- ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΕΚΑΒ ( Α.Δ.Π.Α - Ε.Κ.Α.Β)
wwwadioristoidiasostesekab.blogspot.com
Η μετάφραση σε πολλά σημεία είναι τελείως ελεύθερη!

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΛΕΚΤΙΚΗ ΒΙΑ - Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Εκφοβισμός στο σχολείο. Μια σουηδική καμπάνια της friends, υποτιτλισμένη από το 10% για την Ομάδα κατά της ομοφοβίας στην εκπαίδευση.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO 


ΠΗΓΗ: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=swQax_Aklbc