Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΕΚΑΒ

6). ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜ ΑΤΟΣ

Από τις 31/3/2007 Με το προεδρικό διάταγμα αρ.62/2007 (ΦΕΚ Α αρ. 70/22 Μαρτίου 2007) καθορίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των κατόχων διπλώματος του οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ( Ο.Ε.Ε.Κ ) επιπέδου Μεταδευτεροβαθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας << Διασωστης – Πληρώμα Ασθενοφόρου>> της ομάδας Υγείας του Τομέα <<Υγείας – Αισθητικής- Κοινωνικών Υπηρεσιών>>.



Από τοτε εως και σημερα κανενας διασωστης – πληρωμα ασθενοφορου ΕΚΑΒ που εχει κανει τα χαρτια του δεν πηρε αδεια ασκησεως επαγγελματος. 
Οι δημοσιες υπηρεσιες δεν μας λενε τι χαρτια χρειαζονται για να καταθεσουμε για την αδεια διοτι δεν ξερουν.Λιγοι Διορισμενοι Διασωστες ΕΚΑΒ που εχουν καταθεσει  τα χαρτια τους για τον ιδιο λογο, τηρουν  σιγη ιχθυοςγια το θεμα.
Για ολη αυτή την κατάσταση που περνάμε τα παιδια του ΕΚΑΒ δεν υπάρχει δικαιολογία καμια, ουτε καν η άγνοια των υπευθύνων διοτι άγνοια σχετικα με το θεμα δεν εχουν.


Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΕΚΑΒ ΑΔΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΠΑΝΟ ।





Είμαστε μια πανελληνιά ομάδα από αδιόριστους διασωστες –πληρώματα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ . Κρίκος σύνδεσης και επικοινωνίας μεταξύ μας αποτελεί μια σελίδα από το internet με το όνομα ΑΔΠΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ .
Στέλνουμε στους αγανακτισμένους αυτή την επιστολή με σκοπό να μας βοηθήσουν σχετικά με το πρόβλημα μας , το οποίο στην ουσία είναι πρόβλημα του Έλληνα πολίτη ο οποίος ματώνει και αφήνει την τελευταία του πνοή στο δρόμο χωρίς βοήθεια από εξειδικευμένο προσωπικό ( το εξειδικευμενο προσωπικο εδώ και χρόνια το ΕΚΑΒ έχει παραγει αλλά δεν το εκμεταλλεύεται .Στη θέση του διορίζονται ανειδίκευτοι οδηγοί και τραυματιοφορείς με κοινωνικά κριτήρια και όχι με βάση τις γνώσεις και κατά ποσό μπορούν να προσφέρουν στην προνοσοκομειακη φροντίδα του Έλληνα πολίτη. Πρόσφατο παράδειγμα είναι οι μετατάξεις των ανειδίκευτων οδηγών από τον ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ και ΟΣΕ στο ΕΚΑΒ και στα Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα, οι οποιοι καλούνται να παιξουν το ρολο του διασωστη- ΕΚΑΒ.
Ζητούμε από τους αγανακτισμένους να μας δώσουν άδεια να βάλουμε στην Πλατεία Συντάγματος ένα πανό το οποίο θα γράφει πάνω << όχι άλλοι ανειδίκευτοι πάνω στα ασθενοφόρα>>
Διαβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε καμία κομματική , πολιτική η άλλου είδους σκοπιμότητα περά από την κοινοποίηση του προβλήματος μας. Πιστεύουμε ότι από το πόσο γνωστό θα γίνει το πρόβλημα μας στον ελληνικό λαό καθώς και στους αρμόδιους για αυτή την κατάσταση εξαρτάται και η επίλυση του.
ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:








ΣΧΟΛΗ ΙΕΚ ΕΚΑΒ : ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΕΚΑΒ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Τη σχολή αυτή άνοιξε το ΕΚΑΒ με σκοπό να παράγει εξειδικευμένο προσωπικό για το ΕΚΑΒ.



Πλέον λόγο υπερβολικού αριθμού αποφοίτων από αυτή τη σχολή, δεν έχουν καμία ελπίδα διορισμού τους στο ΕΚΑΒ , ούτε καν οι απόφοιτοι οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί με είκοσι.

Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια οι Πιστοποιημένοι απόφοιτοι από τη σχολή του ΕΚΑΒ εξαναγκάζονται να βρουν μόρια για το πολυπόθητο διορισμό τους στο ΕΚΑΒ.

Τα μόρια αυτά είναι πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο να βρεθούν τι ς περισσότερες φορές.

Πηγές μορίων για τους αδιόριστους διασωστες πληρώματα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ ( ΑΔΠΑ ΕΚΑΒ), είναι οι εξής :

Α) Στο ΕΣΥ α)στα νοσοκομεία β) στα κέντρα υγείας.

Β ) Στον ιδιωτικό τομέα: α) σε ιδιωτικές εταιρίες με ασθενοφόρα β) σε ιδιωτικές κλινικές , νοσοκομεία.

Γ) Σε σχολή παρόμοιου αντικειμένου.

Οι ΑΔΠΑ ΕΚΑΒ μετά την Πιστοποίηση τους από τη σχολή του ΕΚΑΒ για το λόγο του ότι είναι αδύνατο να βρουν δουλεία πάνω στο αντικείμενο για μόρια, εξαναγκάζονται να φοιτήσουν και σε δεύτερη σχολή συναφούς αντικειμένου ( συνήθως νοσηλευτική τραυματολογία ) με μόνο σκοπό τα 150 μόρια που θα πάρουν από το δεύτερο πτυχίο , με την ελπίδα ότι αυτά θα φτάσουν για να διοριστούν στο ΕΚΑΒ.



ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Οι προκηρύξεις που βγαίνουν από τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία για επικουρικό προσωπικό πάνω στο αντικείμενο, δεν ζητούν ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ – ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΕΚΑΒ αλλά ΑΠΛΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ.

Ζητώντας απλά πληρώματα ασθενοφόρου μπορούν να προσλάβουν οποιοδήποτε και ανειδίκευτο για τη θέση αυτή και όχι Διασωστες – πληρώματα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ . Οπότε εντελώς ανειδίκευτα άτομα χειρίζονται ανθρώπινες ζωές σε πολύ απειλητικές καταστάσεις για τη ζωή τους ….παίζοντας κορώνα γράμματα και τη ζωή και την ανάρρωση του ασθενούς, εφόσον το μόνο που μπορούν να του προσφέρουν είναι μια απλή μεταφορά σαν ταξί . Η μόνη διαφορά με το ταξί είναι ότι στα ασθενοφόρα που οδηγούν οι ανειδίκευτοι ο ασθενής θα πάει στο νοσοκομείο απλά ξαπλωτός πάνω στο φορείο.


ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Ο κανόνας για τη στελέχωση των ιδιωτικών οχημάτων μαρτυρά την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το πεδίο της ιδιωτικής διακομιδής στη χώρα μας, καθώς στα ιδιωτικά ασθενοφόρα δεν απαιτείται να υπάρχει εξειδικευμένο και καταρτισμένο πλήρωμα. Σε αντίθεση με τις υψηλές προδιαγραφές που τίθενται σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση πληρώματος ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, ορίζεται ότι «το ιδιωτικό όχημα πρέπει να έχει οδηγό και συνοδηγό, καθώς και ότι ο οδηγός ή έστω ο συνοδηγός να έχει στοιχειώδεις γνώσεις και εμπειρία στην παροχή πρώτων βοηθειών»!



1) Πολλές ιδιωτικές εταιρίες βαφτίζουν ανειδίκευτους ως διασώστες, έχοντας βγάλει απλά ένα τριήμερο σεμινάριο το οποίο κοστίζει 400 ευρώ.

2) Οι περισσότερες ιδιωτικές εταιρίες ( κλινικές , νοσοκομεία, ιδιωτικές εταιρίες μεταφοράς ασθενών), εκμεταλλεύονται τους ΑΔΠΑ ΕΚΑΒ. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη τους εύρεση εργασίας και μορίων για τον πολυπόθητο διορισμό τους στο ΕΚΑΒ με τους εξής τρόπους.

α.) Οι περισσότερες ιδιωτικές εταιρίες μεταφοράς ασθενών αναγκάζουν τους ΑΔΠΑ ΕΚΑΒ να δουλεύουν πολλές ώρες πάνω από το οκτάωρο χωρίς να τις πληρωθούν .

β). Δουλεύουν χωρίς ένσημα η τους κολλανε μόνο τα μισά ένσημα.

γ).Βρίσκονται στα δικαστήρια με ΑΔΠΑ ΕΚΑΒ διότι τους χρωστάνε χρήματα για την εργασία που τους έχουν παρέχει , ποσά τα οποία φτάνουν και στα 10.000 ευρώ.

δ). Πολλές ιδιωτικές εταιρίες , περνανε τους ΑΔΠΑ ΕΚΑΒ στα χαρτιά τους σαν νοσηλευτές και όχι σαν διασωστες – πληρώματα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ, διότι έτσι κερδίζουν 100 ευρώ από τα ένσημα και άλλα 100 ευρώ από τον μισθό τους , όποτε:

α). Οι ΑΔΠΑ ΕΚΑΒ δεν πληρώνονται ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

β). δεν έχουν μόρια για το διορισμό τους στο ΕΚΑΒ.

3). Σε πολλές ιδιωτικές εταιρίες δουλεύουν διορισμένοι εκαβιτες τις ελεύθερες ώρες τους << μαύρα>>.

Τους εκαβιτες αυτούς δεν μπορεί κάνεις να τους κατηγορήσει γι αυτό, διότι αυτοί βρήκαν ορθάνοικτη την πόρτα και μπήκαν. Για να έχουν φτάσει να δουλεύουν σε δυο δουλείες σημαίνει ότι περνανε μεγάλες φουρτούνες και έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Όμως δεν έχουν καμία δικαιολογία όλες οι διοικήσεις οι οποίες πέρασαν από το ΕΚΑΒ , διότι αυτές είναι που επιτρέπουν στους διορισμένους εκαβιτες << εν γνώσιν τους >> να δουλεύουν σε δυο δουλείες. Οι εκαβιτες που δουλεύουν και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι κοινό μυστικό στο κόσμο του ΕΚΑΒ.

Δουλεύοντας οι διορισμένοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ταυτόχρονα έχει τις εξής επιπτώσεις για τους ΑΔΠΑ ΕΚΑΒ:

α) Μένουν άνεργοι .

β) δεν βρίσκουν μόρια , οπότε κλείνει γι αυτούς η πόρτα του ΕΚΑΒ.

γ) ο ιδιώτης έχοντας τον διορισμένο να του δουλεύει πολύ φθηνή διώχνουν από την εταιρία τους πολύ εύκολα τους ΑΔΠΑ ΕΚΑΒ, διότι προσωπικό έχουν για να κινείτε η εταιρία τους, οπότε ο αδιόριστος η θα δεχτεί τη θέση εργασίας με τους όρους που συμφέρει τον ιδιώτη η θα μείνει άνεργος.




4) ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Από τις 1000 γυναίκες που θα ζητήσουν δουλειά στο ιδιώτη μόνο η μια ίσως έχει ελπίδα να εργαστεί πάνω στο αντικείμενο.

Οι δικαιολογίες που προβάλλονται για αυτό το θέμα είναι οι εξής:

α). Οι γυναίκες δεν είναι καλοί οδηγοί.

β).Οι γυναίκες δεν είναι χειροδύναμες.

γ). Δεν δέχονται να έχουν δίπλα τους στο ασθενοφόρο γυναίκες διότι ερεθίζονται.


5) FACEBOOK

Οι επιτήδειοι δεν άργησαν να εκμεταλλευτούν και τον καινούργιο ηλεκτρονικό τρόπο επικοινωνίας.

Μερικοί διορισμένοι οι οποίοι ενδιαφέρονται δήθεν για τους ΑΔΠΑ ΕΚΑΒ , τους πλευρίζουν από το facebook με πονηρούς σκοπούς. Αρχίζουν το ψάρεμα λέγοντας ότι είναι κρίμα να μην μπορούν να διοριστούν στο ΕΚΑΒ, διότι το ΕΚΑΒ έχει ανάγκη από ειδικευμένο προσωπικό και ότι πρέπει να κάνουν κάτι γρήγορα για εύρεση μορίων , αλλιώς να ξεχάσουν το διορισμό τους. Σαν καλοθελητές τους λένε ότι επειδή τους συμπάθησαν θα τους βοηθήσουν με τον εξής τρόπο: Δηλαδή ότι έχουν φίλους σε ιδιωτικές εταιρίες και αν πληρώσουν σε αυτές 400 ευρώ θα τους κολλανε ένσημα σαν διασωστες – πληρώματα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ.

6) ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ.

Α). Διορίζονται πολύτεκνοι χωρίς πιστοποίηση, δηλαδή ανειδίκευτοι ( Το κράτος πολύ σωστά δίνει προτεραιότητα στους διορισμούς πολυτέκνων και το ίδιο θα πρέπει να συνεχίσει και στο μέλλον αρκεί οι πολύτεκνοι αυτοί να είναι πιστοποιημένοι ΑΔΠΑ ΕΚΑΒ)

Β) Διορίζονται ανειδίκευτοι Μουσουλμάνοι για πολιτικούς λόγους ως διασωστες – πληρώματα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ.

Γ)Διορίζονται ανειδίκευτοι άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ. ( άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ υπάρχουν εκατοντάδες πιστοποιημένοι ΑΔΠΑ ΕΚΑΒ , άλλα δεν έχουν την ίδια δυνατότητα με τους ανειδίκευτους.




6). ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜ ΑΤΟΣ

Από τις 31/3/2007 Με το προεδρικό διάταγμα αρ.62/2007 (ΦΕΚ Α αρ. 70/22 Μαρτίου 2007) καθορίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των κατόχων διπλώματος του οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ( Ο.Ε.Ε.Κ ) επιπέδου Μεταδευτεροβαθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας << Διασωστης – Πληρώμα Ασθενοφόρου>> της ομάδας Υγείας του Τομέα <<Υγείας – Αισθητικής- Κοινωνικών Υπηρεσιών>>.



Από τοτε εως και σημερα κανενας διασωστης – πληρωμα ασθενοφορου ΕΚΑΒ που εχει κανει τα χαρτια του δεν πηρε αδεια ασκησεως επαγγελματος, αλλα ουτε και οι δημοσιες υπηρεσιες μας λενε τι χαρτια χρειαζονται για να τα καταθεσουμε διοτι δεν ξερουν.

Για ολη αυτή την κατάσταση που περνάμε τα παιδια του ΕΚΑΒ δεν υπάρχει δικαιολογία καμια, ουτε καν η άγνοια των υπευθύνων διοτι άγνοια σχετικα με το θεμα δεν εχουν.



Κείμενο : Στρατακη Μαρια - ΑΔΠΑ Αδιοριστοι Διασωστες - Πληρωματα Ασθενοφορου ΕΚΑΒ